Με την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Μηταράκης σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, βρίσκουν λύση στο ζήτημα του νησιωτικού ΦΠΑ.
Λέσβος, η Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος που μέχρι πρότινος είχαν αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης έβλεπαν το μέτρο του νησιωτικού ΦΠΑ να παρατείνεται ανά εξάμηνο. Σημειώνεται πως ο νησιωτικός ΦΠΑ είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με αυτόν στην ενδοχώρα και το μέτρο ήταν προγραμματισμένο, βάσει της τελευταίας παράτασης που έλαβε να λήξει στις 30 Ιουνίου 2021.
Το καθεστώς αυτό ήταν προγραμματισμένο να αλλάξει αφού η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία το μεταναστευτικό με αποτέλεσμα τα παραπάνω νησιά να μην πληρούν πλέον τις προδιαγραφές.
Ωστόσο κάτι τέτοιο, όπως πληροφορείται το protothema.gr δεν πρόκειται να γίνει αφού ο κ. Μηταράκης με τον κ. Σχοινά «κλειδώνουν» την παγίωση του εν λόγω μέτρου δίνοντας λύσεις στους κατοίκους των νησιών αυτών σεβόμενοι τις ιδιαίτερες γεωγραφικές συνθήκες τους. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα.
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς
- Ηπειρώτικα κάλαντα άκουσε ο Φάμελλος: «Ενωμένοι να κάνουμε την πατρίδα μας σημαντική για όλο τον κόσμο»









