Έρχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη – Τι προανήγγειλε ο Μ.Βορίδης

Την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας και του Ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνουν και να υπερψηφίσουν το Εξαιρετικό Προσωρινό Μέτρο Στήριξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης χαιρετίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου, με τη συγκεκριμένη απόφαση γίνεται το πρώτο σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση αδιάθετων κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου αυτά να διατεθούν σε αγρότες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό μέχρι του ποσού των 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δημοσιογράφος, Χρήστος Κολώνας.

Το συνολικό κονδύλι για τους αγρότες είναι 100.000.000 ευρώ, τα κριτήρια, όμως, για τη διανομή αυτού δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.

Σίγουρα θα δοθεί σε όσους αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση και πιθανότατα σε όσους δεν έχουν πάρει έως τώρα αποζημιώσεις.

Ο χρόνος καταβολής των ενισχύσεων αυτών είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2021 και οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως το τέλος του Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με τον κ. Κολώνα, αφού ψηφιστεί ο κανονισμός, θα εξειδικευτεί και στις χώρες το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης.

(Parapolitika – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί