Παρά την απόφασή του να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της Κυριακής, υπάρχει πρόβλημα για το τι θα γίνει με το όνομά του στις λίστες.
Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως δεδομένου ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο, παραμένει σε ισχύ.
Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.
Επομένως, δεν γίνεται να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια, πρέπει πρώτα να ορκιστεί και να παραιτηθεί!!!
Νωρίτερα,
ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εκλογική μάχη μετά το σάλο από τις δηλώσεις του για αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι χθεσινοβραδινές του δηλώσεις προκάλεσαν την “έκρηξη” από τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς πολλοί θυμήθηκαν τι εστί «νόμος Κατρούγκαλου» για την μεσαία τάξη.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Νεαρός άνδρας κατηγορείται πως ετοίμαζε βομβιστική επίθεση σε διοικητήριο των Ε.Δ.
- Η Ελλάδα στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Νορβηγών
- Χειροπέδες σε 2 μασέρ στη Θεσσαλονίκη – Προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια 19χρονου κατά τη διάρκεια συνεδρίας
- Βρέφος 10 μηνών με ενδείξεις κακοποίησης στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων
- ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 13 Μαΐου
- Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στη Λέσβο λόγω του αφθώδους πυρετού
- Στ. Παπασταύρου: Μέσα στον Απρίλιο οι τελικές υπογραφές για το γεωτρύπανο – Πατάμε γκάζι για ερευνητική γεώτρηση το 2027
- Ψηφιοποιείται η άρση κατασχέσεων – Ταχύτερη αποδέσμευση λογαριασμών οφειλετών
- Οι σκύλοι ζουν μαζί με τους ανθρώπους εδώ και τουλάχιστον 14.200 χρόνια, δείχνει νέα μελέτη
- Taylor Swift: Αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια των iHeartRadio Music Awards 2026 – Νέο ρεκόρ









