Επιστρέφει σήμερα η ενημέρωση με Χαρδαλιά- Σε νέα ώρα

chardalias
Από σήμερα, η ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού επιστρέφει, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο που την είχαμε συνηθίσει τους προηγούμενους μήνες.

Από σήμερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, χωρίς τον Σωτήρη Τσιόδρα, θα ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στις 13:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα μιλήσει στον Τύπο για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας, αλλά και τα μέτρα που παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση, καθώς κατά τον Ιούλιο τα κρούσματα αυξήθηκαν σημαντικά.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η ενημέρωση δεν θα είναι καθημερινή όπως συνηθιζόταν από τους κ.κ. Χαρδαλιά και Τσιόδρα, από το νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Σε εφαρμογή από αύριο τρία νέα μέτρα για την είσοδο στη χώρα

Εν τω μεταξύ, από τα μεσάνυχτα θα τεθούν σε εφαρμογή τρία νέα μέτρα που βάζει η κυβέρνηση, στις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Μετά από σύσκεψη που είχαν οι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας, αποφασίστηκαν τα εξής:

1ον. Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

2ον. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.

3ον. Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

photo eurokinissi