Επιστολική ψήφος στις Ευρωεκλογές: Έως 29 Απριλίου η προθεσμία για την εγγραφή στην πλατφόρμα

Στις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα αναδείξει 21 ευρωβουλευτές


Οι Ευρωεκλογές, θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου. Στις ευρωεκλογές θα βγάλουμε 21 ευρωβουλευτές που θα στείλουμε σε Βρυξέλλες και Στρασβουργο.


Φέτος πάντως για πρώτη φορά, οι εκλογείς θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και μέσω επιστολικής ψήφου. Η σχετική προθεσμία για την ηλεκτρονική εγγραφή στην πλατφόρμα εκπνέει στις 29 Απριλίου και προϋπόθεση είναι η εγγραφή σε εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου, στο epistoliki.ypes.gov.gr.

Οι εντός Ελλάδας εκλογείς εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω του συνδέσμου http://epistoliki.ypes.gov.gr και εγγράφονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου αποκλειστικά μέσω taxisnet κάνοντας χρήση των προσωπικών τους διαπιστευτηρίων.

Οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό μπορούν να εισέλθουν στην παραπάνω εφαρμογή και να εγγραφούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

· Μέσω taxisnet (εφόσον διαθέτουν διαπιστευτήρια εισόδου).

· Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας συνδυαστικά.

· Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίου συνδυαστικά.

Εναλλακτικά, οι εντός Ελλάδας εκλογείς μπορούν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ οι εκτός επικρατείας εκλογείς μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες ελληνικές Προξενικές Αρχές (Γενικά Προξενεία, Προξενεία, Προξενικά Γραφεία Πρεσβειών).

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί