Επίσκεψη στο Κίεβο πραγματοποίησε στις 1 και 2 Ιουνίου ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Δημήτρη Σκάλκο, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής κορυφαίων ελληνικών εταιρειών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, ο κ. Χατζηβασιλείου απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο Ελληνο-Ουκρανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιείται μετά την έναρξη του πολέμου. Ο Υφυπουργός επιβεβαίωσε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην αμυνόμενη Ουκρανία. Αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Ελλάδας να συμμετέχει ενεργά στην ανοικοδόμηση των κρίσιμων υποδομών της πολύπαθης χώρας, ιδίως στους τομείς της υγείας, της ενέργειας και των μεταφορών. Επεσήμανε ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μπορεί να αποφέρει αμοιβαία οφέλη και να γίνει παγκόσμιο υπόδειγμα βιώσιμης ανάκαμψης.
Στο συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και την Enterprise Greece, σε συνεργασία με το Ουκρανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων και το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, των δικτύων, της ασφάλειας, των κατασκευών και των υποδομών.
Επίσης, στο πλαίσιο του Φόρουμ, ο κ. Χατζηβασιλείου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Yevhen Perebyinis, την Υφυπουργό Ανοικοδόμησης, Maryna Denysiuk και τον Υφυπουργό Ενέργειας, Roman Andarak, με τους οποίους συζήτησε για τις προοπτικές συμμετοχής ελληνικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου συναντήθηκε με τον Ουκρανό Υφυπουργό Υγείας, Edem Adamanov, με τον οποίο συζήτησαν για τις ανάγκες ανάπτυξης και ανοικοδόμησης των νοσοκομείων στην Ουκρανία. Κατά τη συνάντηση, οι δύο Υφυπουργοί υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ουκρανίας, το οποίο θέτει το πλαίσιο για μελλοντικές διμερείς συμφωνίες και ρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έφτιαξε ομελέτα με…τη Μόνα Λίζα σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!
- Σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Γαύδου
- «Ψευδής σημαία»! Εκτίμηση «κόλαφος» για το θέμα Ρωσίας-Πολωνίας
- Το βίντεο με τις εκατομ. προβολές: Η οδύσσεια μιας γάτας να ανέβει τις κυλιόμενες σκάλες!
- Τουρκία: Συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων αντιπολιτευόμενων
- Όταν είσαι τουρίστας στην Ελλάδα…ξεχωρίζεις από χιλιόμετρα – ΒΙΝΤΕΟ
- Ρωσικό Soyuz-2.1b! Δείτε την εκτόξευσή του στο διάστημα, vid
- ΟΗΕ: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε Ψήφισμα υπέρ της λύσης δύο κρατών – Αντίδραση Ισραήλ
- Τραγωδία στην Αμαλιάδα: Άντρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο σπίτι του
- Ο Μπόρις Τζόνσον κάνει… παραθερισμό στην Οδησσό, video
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΠΑΤΗ
