συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή της Υπηρεσίας, Σπύρο Πρωτοψάλτη, τους υποδιοικητές, Βασίλη Γεωργιάδη, Γιώργο Καραχάλιο, Γιάννα Χορμόβα και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΥΠΑ.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καραγκούνης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των δράσεων και προγραμμάτων της Υπηρεσίας, η οποία αποτελεί, μεταξύ άλλων, βασικό επιχειρησιακό βραχίονα του υπουργείου για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης. Ο υφυπουργός συνεχάρη ξεχωριστά όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Υπηρεσίας για το έργο τους και εστίασε στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, οι οποίες αποτελούν «κλειδί» για τη δημιουργία ευκαιριών και νέων προοπτικών για όλους τους πολίτες, με έμφαση στους πιο ευάλωτους εξ αυτών.
Ο κ. Καραγκούνης δήλωσε: «Μετά την υπουργό, κυρία Νίκη Κεραμέως, έχω και εγώ την ξεχωριστή χαρά να επισκεφθώ τη ΔΥΠΑ και να συνομιλήσω με τον διοικητή, κ. Πρωτοψάλτη, τους υποδιοικητές, τους γενικούς διευθυντές, καθώς επίσης και με άλλα στελέχη του οργανισμού. Είναι διπλή η χαρά μου, διότι παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά, μετά από 15 χρόνια, η μείωση της ανεργίας κάτω από το 10%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Προφανώς, δεν εφησυχάζουμε, η προσπάθεια συνεχίζεται, στόχος μας είναι, όπως είπε και η υπουργός, να δημιουργηθεί ένας κεντρικός μηχανισμός που θα “παντρεύει” προσφορά και ζήτηση εργασίας, μέσω του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών και μέσω της ισχυρής σύνδεσης του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας. Θα εντείνουμε τις προσπάθειες, με ειδική μέριμνα για τις γυναίκες και τους νέους, καθώς και για τα άτομα με αναπηρία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η ΔΥΠΑ τα τελευταία χρόνια έχει μετασχηματιστεί και αναβαθμιστεί και αυτό αποτελεί προσωπική κατάκτηση του διοικητή, κ. Πρωτοψάλτη και το υπουργείο θα συνεχίσει να συνδράμει το έργο του οργανισμού, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- (χωρίς τίτλο)
- Ρώσος βουλευτής αποκαλεί πειρατεία την κατάληψη του ρωσικού δεξαμενοπλοίου
- Θεσ/νίκη: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο της 21 ετών Έμμας με κατηγορούμενη την συνοδηγό του αυτοκινήτου
- Στ. Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη του 2030 να ανταποκρίνεται στον ρόλο που της επιτάσσει η ιστορία και το μέλλον της»
- Γροιλανδία: Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για το θέμα
- Ανάρτηση Τραμπ που μοιάζει με μανιφέστο – Σε τι περίοδο εισέρχεται ο πλανήτης;
- Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Η Συμμαχία των Προθύμων ωθεί την Ευρώπη σε σύγκρουση με τη Ρωσία»
- Νέα φονικά επεισόδια στο Ιράν
- Ζαχάροβα σε Τραμπ: Τι εννοείς “δεν πέθανε κανείς”; Οι Βενεζουελάνοι δεν είναι άνθρωποι;
- Μαξίμου: «Έξι μέτρα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα»









