Στην επίσκεψή του στις καμένες εκτάσεις στο Ευηνοχώρι, στη Σταμνά και στη Βόνιτσα, το περασμένο Σάββατο για να διαπιστώσει από κοντά την έκταση της καταστροφής που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αιτωλοακαρνανία, αναφέρεται σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πληγέντων, η ταχεία αποζημίωση, η αποκατάσταση των ζημιών και η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός στην ανάρτησή του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μίλησε με κατοίκους, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, με τους πυροσβέστες και τα συνεργεία αποκατάστασης, αλλά κυρίως με τους πυρόπληκτους συμπολίτες, στους οποίους μετέφερε τη στήριξη της Πολιτείας και τα μέτρα που ήδη είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. «Η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: άμεση ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών για αποζημιώσεις και αποκατάσταση», σημείωσε.
«Στο Ευηνοχώρι, μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Χρήστο Νασόπουλο, διαπιστώσαμε τις ζημιές σε καλλιέργειες, χωράφια, μελίσσια και γεωργικές εγκαταστάσεις. Στη Σταμνά, με τον αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Μαυρομμάτη, τον αντιδήμαρχο Μεσολογγίου, Γιάννη Κουτσοθόδωρο και τον πρόεδρο της Κοινότητας, Χρήστο Γαντζούδη, επισκεφθήκαμε τις πυρόπληκτες περιοχές και τα συνεργεία της Περιφέρειας, που ήδη εργάζονται εντατικά. Στη Βόνιτσα, μαζί με τον δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας, Θανάση Κασόλα, κάναμε αυτοψία σε κατεστραμμένες αγροτικές εγκαταστάσεις, αρμεκτήρια και εκμεταλλεύσεις, συζητώντας με παραγωγούς και κτηνοτρόφους για τις άμεσες ανάγκες τους.
Παράλληλα, επικοινώνησα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον υφυπουργό, Χρήστο Κέλλα, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Μου επιβεβαίωσαν ότι οι διαδικασίες αποζημιώσεων θα κινηθούν γρήγορα. Τα συνεργεία του ΕΛΓΑ ξεκινούν άμεσα καταγραφές και, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα αρχίσουν οι αποζημιώσεις του ζωικού κεφαλαίου, ενώ οι πληρωμές για βιολογικά θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα» αναφέρει ο κ. Καραγκούνης και προσθέτει:
«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους πυροσβέστες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., των Ενόπλων Δυνάμεων και στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Γιάννη Κεφαλογιάννη, που με αυταπάρνηση προστάτευσαν ζωές και περιουσίες.
Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σε πολύ δύσκολες συνθήκες με αποτελεσματικότητα».
Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μιχαηλίδου: Σε μία εβδομάδα ανοίγουν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»
- Πιερρακάκης: Το Δημόσιο δεν θα ασκήσει ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις στην τραγωδία των Τεμπών
- Καύσιμα: Από αύριο η επιδότηση στο diesel, προσεχώς για… fuel pass
- Eurostat: Στο 2,5% ο πληθωρισμός το Μάρτιο στην ευρωζώνη και στο 3,3% στην Ελλάδα
- Χατζηδάκης: Η χώρα δεν χρειάζεται αυτή την ώρα εκλογές
- Μαρινάκης: Αν οι πολίτες δεν μας δώσουν αυτοδυναμία, θα πρέπει να επιδιώξουμε η χώρα να έχει κυβέρνηση
- Θεσσαλονίκη: Οριστική απομάκρυνση οδηγού από τον ΟΑΣΘ μετά από περιστατικό βιαιοπραγίας
- Το Ισραήλ θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας
- Σαν σήμερα, το 1999, πρωτοβγήκε η εμβληματική ταινία «THE MATRIX» (Vid)
- Μεγάλο αφιέρωμα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στον Οδυσσέα Ελύτη









