Επιμένουν για τρίτη δόση – Κώτσης: Σημαντική για ηλικιωμένους-υγειονομικούς (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Κώτση, να «ανοίξει» η διαδικασία της 3ης δόσης αρχικά για τους ηλικιωμένους και για όλους τους υγειονομικούς.

Στην εξέλιξη της πανδημίας και στους εμβολιασμούς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Παθολογίας -Υπέρτασης, Διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», Βασίλης Κώτσης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Κώτσης επισήμανε πως οι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στο «Παπαγεωργίου» με κορωνοϊό είναι στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι, ενώ δίνοντας στοιχεία για την εφημερία που ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης είπε ότι έκλεισε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη και η εικόνα ήταν καλή όσον αφορά στις νέες εισαγωγές.

«Φαίνεται πως ίσως πιάσαμε το μέγιστο και πάμε σε σταθεροποίηση», σχολίασε ωστόσο υπογράμμισε πως είναι άγνωστο τι θα συμβεί όταν ανοίξουν στα σχολεία. «Πιθανό να δυσκολέψει η κατάσταση στα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά επικαλούμενος μελέτες από το εξωτερικό και τη διεθνή εμπειρία μέχρι σήμερα για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται το στέλεχος Δέλτα απέναντι στους ανήλικους.

Όπως είπε ο κ. Κώτσης είναι πιθανό να δούμε πολλά κρούσματα σε παιδιά και αυτό σημαίνει ότι «τα σχολεία θα κλείσουν σε επόμενο στάδιο»

Επίσης αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού, επισημαίνοντας παράλληλα τον ρόλο της μάσκας την οποία χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο  μέσο κατά του κορωνοϊού».

Εξίσου σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Κώτση, να «ανοίξει» η διαδικασία της 3ης δόσης αρχικά για τους ηλικιωμένους και για όλους τους υγειονομικούς.

Τέλος ο κ. Κώτσης αποκάλυψε πως και στο δικό του νοσοκομείο υπήρξαν περιστατικά ασθενών οι οποίοι αρνούνταν να διασωληνωθούν, αλλά τελικά πείστηκαν, ενώ για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αποκαλύψεις αφορούν μεμονωμένα περιστατικά.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Βασίλης Κώτσης στη Μαρία Σαμολαδά:

(grtimes. gr / photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί