«Καλύπτουμε έως και το 80% της αύξησης στο ρεύμα σε 1.160.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κι όχι μόνο για τον Απρίλιο, αλλά και αναδρομικά από τον Ιανουάριο» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η επιδότηση αυτή αφορά στους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και θα δοθεί μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.
Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «οι δικαιούχοι θα λάβουν τον μήνα Απρίλιο, την επιδότηση Απριλίου πολύ αυξημένη, 230 ευρώ την μεγαβατώρα από 65 ευρώ που ήταν τους προηγούμενους μήνες και επιπλέον αναδρομικά την επιδότηση για την κατανάλωση Ιανουαρίου».
«Θα στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο μπορούμε» δεσμεύθηκε ο υπουργός.
Όσον αφορά το κοινωνικό τιμολόγιο, ο Κώστα Σκρέκας δήλωσε ότι «απορροφούμε το 100% της αύξησης για 560.000 δικαιούχους δίνουμε 87 ευρώ επιδότηση για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες».
«Αν η Ρωσία κόψει το φυσικό αέριο θα χρειαστούμε 40 με 45 παραπάνω καράβια με υγροποιημένο αέριο (LNG) απ’ ό,τι χρειαζόμαστε μια τυπική χρονιά, θα χρειαστούμε διπλάσια και λίγο παραπάνω φορτία φυσικού αερίου για να καλύψουμε το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί από τους φυσικούς αγωγούς» δήλωσε δε.
Για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή η ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά είναι πέντε φορές φθηνότερη από το λιγνίτη και το φυσικό αέριο. «Έχουμε διπλασιάσει το ρυθμό εγκατάστασης φωτοβολταϊκών τα τελευταία δύο χρόνια. Πέρυσι η Ελλάδα μπήκε στο κλαμπ των χωρών που εγκατέστησαν σχεδόν 1.000 Μεγαβάτ ΑΠΕ σε μια χρονιά, και φέτος στοχεύουμε στην εγκατάσταση 1.500 με 2.000 Μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος. 2.000 MW εγκατεστημένης ισχύος ως ονομαστική ισχύ είναι ισοδύναμα με τρία εργοστάσια φυσικού αερίου σχεδόν όλα τα λιγνιτικά εργοστάσια».
skai/ photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- (χωρίς τίτλο)
- Χειροπέδες σε 25χρονο για εκμετάλλευση ανηλίκων κοριτσιών με υλικό πορνογραφικού χαρακτήρα
- Η Νέα Υόρκη αποκτά καφέ με τίτλο «Central Perk» από την αγαπημένη σειρά “Friends”!
- Λειψοί: Μαγεμένοι οι Γερμανοί από το νησί της Καλυψούς με τις χρυσαφί αμμουδιές – “Ονειρεμένες γωνιές”
- Bασιλιάς Κάρολος σε Ντόναλντ Τραμπ: «Πρόσεχε με το σπαθί!», vid
- Νέα επιτυχία για την αντιδιεθνιστική συμμαχία των BRICS
- Ελλάδα και Λιβύη τα ξαναλένε! Και η Τουρκία απλά θα «εξαφανιστεί»;
- Η ΕΑΔΕ για την “Ημέρα Ασφαλιστή”: Οι 4 Εγγυήσεις για τον Ασφαλισμένο
- «Στρίψτε δεξιά τώρα»! Αεροπλάνο πλησίασε επικίνδυνα το Air Force One – Aud
- Οι ΗΠΑ στέλνουν μία Ελληνίδα στην Ρωσία για τον διαγωνισμό της Intervision!
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ

ΕΟΠΥΥ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
