Επίδομα βενζίνης: Έρχεται νέα παρέμβαση για τις τιμές των καυσίμων; Τι απάντησε ο πρωθυπουργός

Όπως υπογράμμισε η κυβέρνηση παρακολουθεί το συγκεκριμένο ζήτημα

Στο ζήτημα των τιμών της βενζίνης που το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει την ανιούσα, στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Όπως υπογράμμισε η κυβέρνηση παρακολουθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και εφόσον υπάρξει η δημοσιονομική δυνατότητα θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση. Σύμφωνα με τον ίδιο την παρούσα στιγμή δεν ήταν έτοιμος για ανακοινώσεις, τις οποίες παρέπεμψε στο μέλλον «όταν και εφόσον είμαστε έτοιμοι».

«Η κυβέρνηση έκανε ήδη μια πρώτη μικρή παρέμβαση με το fuel pass, δεν είμαι όμως έτοιμος αυτή τη στιγμή να σας ανακοινώσω κάτι. Παρακολουθούμε όμως το ζήτημα και θα προχωρήσουμε σε αποφάσεις όταν και εφόσον είμαστε έτοιμοι», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Δεν είναι δεδομένο ότι το εμπάργκο νομοτελειακά θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Αυτό που έχει υποχρέωση η ΕΕ είναι να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία πίεσης στη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο. Αλλά έχει λιγότερο κόστος σε εμάς το εμπάργκο σε σχέση με τη Ρωσία».

photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί