Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ από τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιχειρηματίες με έως πέντε άτομα προσωπικό.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport», στην οποία μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη λήψη του επιδόματος των 800 ευρώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έως πέντε άτομα.


Πρόκειται για επαγγελματίες, οι οποίοι πλήττονται από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού και εμφανίζουν μειωμένο τζίρο.

Από τους δικαιούχους εξαιρούνται όσοι επαγγελματίες ή επιχειρήσεις (έως πέντε άτομα προσωπικό) έχουν υποβάλλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίας έξι μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα άνοιξε και η πλατφόρμα για την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες (σ.σ. επιχειρήσεις άνω των πέντε ατόμων).

Μάλιστα, εφόσον αποφασιστεί παράταση των έκτακτων μέτρων στήριξης και τον Μάιο, στο επίδομα των 800 ευρώ θα ενταχθούν και οι επιστήμονες, οι οποίοι για τον Απρίλιο θα λάβουν το επίδομα τηλε-κατάρτισης, ύψους 600 ευρώ.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί