Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιοι εξαιρούνται (vid)

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το επίδομα των 800 ευρώ. Στους δικαιούχους είναι οι εργαζόμενοι των οποίων η επιχείρηση έχει κλείσει ή βρίσκεται στη λίστα των ΚΑΔ. Ακόμα εντάσσονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι απολυμένοι και παραιτηθέντες από την 1η έως τις […]

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το επίδομα των 800 ευρώ.

Στους δικαιούχους είναι οι εργαζόμενοι των οποίων η επιχείρηση έχει κλείσει ή βρίσκεται στη λίστα των ΚΑΔ. Ακόμα εντάσσονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι απολυμένοι και παραιτηθέντες από την 1η έως τις 20 Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχει προηγηθεί αναστολή εργασίας από τον εργοδότη.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία ορίζει πως οι επιχειρήσεις πρέπει να πουν στην ιστοσελίδα Εργάνη έως τις 3 Μαρτίου για τις κλειστές επιχειρήσεις και μέχρι τις 20 Απριλίου αυτές που είναι στη λίστα των ΚΑΔ.

Η αίτηση του εργοδότη πρέπει να κοινοποιηθεί είτε εγγράφως είτε με mail στους εργαζομένους.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι μπαίνουν στην ιστοσελίδα supportemployees.gr όπου καταχωρούν τα στοιχεία που χρειάζονται. Από την 1η έως τις 10 Απριλίου μπαίνουν οι εργαζόμενοι που έχουν κλείσει οι επιχειρήσεις τους. Στη συνέχεια μπαίνουν και αυτές που έχουν πληγεί.

Αφού μπουν, δηλώνουν τον αριθμό πρωτοκόλλου εργοδότη και τα προσωπικά τους στοιχεία.

Από το επίδομα εξαιρούνται όσοι εργάζονται με τηλεργασία, το προσωπικό ασφαλείας και το διοικητικό προσωπικό και όσοι βρίσκονται σε νόμιμη άδεια.

megatv.com / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί