Επίδομα 534 ευρώ – Ποιοι πληρώνονται σήμερα, 16 Ιουλίου

Το επίδομα των έως και 534 ευρώ πρόκειται να λάβουν, σήμερα (16/07), εργαζόμενοι οι οποίοι βρέθηκαν σε αναστολή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 534 ευρώ αναμένεται να λάβουν, σήμερα (16/07), για τον μήνα Ιούνιο, οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό, που υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση και δεν έχουν επαναπροσληφθεί.


Συγκεκριμένα, το διήμερο 16-17 Ιουλίου καταβάλλονται από το Υπουργείο Εργασίας τα χρήματα στους μισθωτούς που συμμετείχαν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», αφού έχουν προηγηθεί οι αιτήσεις της δεύτερης φάσης στο σύστημα «Εργάνη».

Ειδικότερα, θα πιστωθεί η οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο 60% του μισθού που χάνει ο εργαζόμενος λόγω της μείωσης του ωραρίου του, εφόσον ενταχθεί στον μηχανισμό.

Ποιοι θα πληρωθούν στις 27-28 Ιουλίου
Επόμενο διήμερο-ορόσημο ως προς την αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι η 27η και η 28η Ιουλίου, καθώς τότε αναμένεται να καταβληθεί στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο.

Μάλιστα, η πληρωμή θα γίνει αυτόματα, δίχως να απαιτείται καμία ενέργεια εκ μέρους των εργαζομένων, παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)