Επίδομα 534 ευρώ για τους εργαζόμενους που παραμένουν σε αναστολή και τον Μάιο

Επίδομα ύψους 534 ευρώ θα λάβουν για τον μήνα Μάιο, όσοι εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή. Οι εργοδότες των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή ή πλήττονται οικονομικά, μπορούν να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων, σε ποσοστό όμως όχι μεγαλύτερο του 60%, με το επίδομα που θα λάβουν όσοι μείνουν εκτός εργασίας, να φτάνει στα 534 […]

Επίδομα ύψους 534 ευρώ θα λάβουν για τον μήνα Μάιο, όσοι εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή.

Οι εργοδότες των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή ή πλήττονται οικονομικά, μπορούν να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων, σε ποσοστό όμως όχι μεγαλύτερο του 60%, με το επίδομα που θα λάβουν όσοι μείνουν εκτός εργασίας, να φτάνει στα 534 ευρώ.

Ο εργοδότης ωστόσο θα έχει την υποχρέωση να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας με τις υπάρχουσες συμβάσεις που έχει με το προσωπικό που είναι σε αναστολή, ενώ αν μπει σε αναστολή περισσότερο προσωπικό του 60%, τότε θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος το ποσό.

Ακόμη, υπάρχει το ενδεχόμενο να μπορεί ένας εργοδότης να ανακαλεί την αναστολή των υπαλλήλων του πριν τελειώσει ο Μάιος, καθώς σταδιακά εντός του μήνα θα ανοίγουν οι επιχειρήσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο εργαζόμενος θα πάρει αναλογικά το ποσό που του αντιστοιχεί στις ημέρες που βρισκόταν σε αναστολή. Η διακοπή μπορεί να γίνεται εφ’ όσον ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή για τουλάχιστον 15 ημέρες, ενώ ο εργοδότης μπορεί επίσης να ακυρώσει την αναστολή για «κατεπειγουσών λόγων και μη αναβαλλόμενων αναγκών». Αυτό θα μπορεί να το κάνει μέσω ενός ειδικού εντύπου στο ΠΣ Εργάνη.
Ακόμη δεν έχει αποκλειστεί μάλιστα το ενδεχόμενο το μέτρο αυτό να παραταθεί για τον Ιούνιο εφ’ όσον χρειαστεί, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην συνέντευξη Τύπου των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης.

iefimerida.gr / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί