Επίδομα ύψους 534 ευρώ θα λάβουν για τον μήνα Μάιο, όσοι εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή.
Οι εργοδότες των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή ή πλήττονται οικονομικά, μπορούν να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων, σε ποσοστό όμως όχι μεγαλύτερο του 60%, με το επίδομα που θα λάβουν όσοι μείνουν εκτός εργασίας, να φτάνει στα 534 ευρώ.
Ο εργοδότης ωστόσο θα έχει την υποχρέωση να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας με τις υπάρχουσες συμβάσεις που έχει με το προσωπικό που είναι σε αναστολή, ενώ αν μπει σε αναστολή περισσότερο προσωπικό του 60%, τότε θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος το ποσό.
Ακόμη, υπάρχει το ενδεχόμενο να μπορεί ένας εργοδότης να ανακαλεί την αναστολή των υπαλλήλων του πριν τελειώσει ο Μάιος, καθώς σταδιακά εντός του μήνα θα ανοίγουν οι επιχειρήσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο εργαζόμενος θα πάρει αναλογικά το ποσό που του αντιστοιχεί στις ημέρες που βρισκόταν σε αναστολή. Η διακοπή μπορεί να γίνεται εφ’ όσον ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή για τουλάχιστον 15 ημέρες, ενώ ο εργοδότης μπορεί επίσης να ακυρώσει την αναστολή για «κατεπειγουσών λόγων και μη αναβαλλόμενων αναγκών». Αυτό θα μπορεί να το κάνει μέσω ενός ειδικού εντύπου στο ΠΣ Εργάνη.
Ακόμη δεν έχει αποκλειστεί μάλιστα το ενδεχόμενο το μέτρο αυτό να παραταθεί για τον Ιούνιο εφ’ όσον χρειαστεί, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην συνέντευξη Τύπου των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης.
iefimerida.gr / photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









