• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας με 3χρονο παιδάκι στους Σοφάδες Καρδίτσας

Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας με 3χρονο παιδάκι στους Σοφάδες Καρδίτσας

andras-emak-elikoptero-diaswsi-euboia-09-08-2020
Σε εξέλιξη βρίσκετα μέχρι και αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού σε ποιμνιοστάσιο στους Σοφάδες Καρδίτσας, όπου μια οικογένεια με ένα τρίχρονο παιδί έχει εγκλωβιστεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σοφάδων Θάνο Σκάρλο, η οικογένεια είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τα σωστικά συνεργεία.

Η προσπάθεια προσέγγισης της οικογένειας γίνεται από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με βάρκα, καθώς η περιοχή είναι πλημμυρισμένη.

Η περιοχή έχει χτυπηθεί άσχημα από την κακοκαιρία, ιδίως στην Καρδίτσα, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους. Ανάμεσα σε αυτούς μία τριμελής οικογένεια η οποία αποτελείται από ένα ζευγάρι και ένα παιδί τριών ετών.

Η πυροσβεστική έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να απεγκλωβίσει την οικογένεια, καθώς το ύψος της βροχής στην περιοχή είναι μεγάλο. Στην επιχείρηση μετέχουν και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Ο δήμαρχος Σοφάδων, Θάνος Σκάρλος ανέφερε στο Open πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να πλησιάσουν στο σημείο, όμως τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Υπερχείλισαν ποτάμια, ρέματα και από παντού μπαίνει νερό. Η βροχή έχει σταματήσει ευτυχώς. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κάνει μεγάλη προσπάθεια να διασώσει την οικογένεια. Είμαστε σε επαφή με την οικογένεια και ευτυχώς δεν ανεβαίνει άλλο το νερό. Η ορμή του νερού είναι μεγάλη ωστόσο», είπε ο δήμαρχος.

iefimerida/ photo eurokinissi