• Αρχική
  • Άρθρα
  • H εστίαση σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ‘παρέδωσε’ κλειδιά στις Ενώσεις (vid)

H εστίαση σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ‘παρέδωσε’ κλειδιά στις Ενώσεις (vid)

Περισσότερα από 350 κλειδιά σε Θεσσαλονίκη και άλλα τόσα στις Σέρρες παρέδωσαν στις ενώσεις τους επιχειρηματίες της εστίασης

Σε μια συμβολική κίνηση που έγινε πανελλαδικά προσπάθησαν να αναδείξουν οικονομική ένδεια που έχουν επιφέρει στον κλάδο τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας και της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Σερρών, Σωτήριος Κοτσαμπάς, μέλος της ΠΟΕΣΕ, μέσα στις προσεχείς ημέρες τα κλειδιά αυτά θα τα προωθήσουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) , αντιπροσωπεία της οποίας θα τα παραδώσει συμβολικά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Από τα 2.200 καταστήματα καφέ και εστίασης, 30% λειτουργεί με delivery και takeaway, με πτώση τζίρου ως και 50%», επισήμανε ο κ. Φιλοκώστας και προσθέτοντας, ότι εκτός Θεσσαλονίκης το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο.

Σύμφωνα με τον κ Κοτσαμπά η πλειονότητα των ανθρώπων του κλάδου ζουν «με δανεικά», σημείωσε ότι εάν δεν ληφθούν ουσιαστικά οικονομικά μέτρα στήριξης, περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις πανελλαδικά, θα κατεβάσουν οριστικά ρολά.

photo video screenshot