Έπαθε…”εγκεφαλικό” όταν είδε τον λογαριασμό ρεύματος! Η σύγκριση με το πέρυσι που “πονάει”

Ο λογαριασμός ρεύματος ήταν για τον ίδιο στη Θεσσαλονίκη ένα ισχυρότατο σοκ. Όπως λέει δεν μπορεί να τον πληρώσει, με τις δόσεις να είναι μονόδρομος…

Λογαριασμός ρεύματος στη Θεσσαλονίκη που προκαλεί αίσθηση στους φίλους και τους γείτονές του και στον ίδιο απελπισία.

Ήλπιζε ότι σε σχέση με πέρυσι η χρέωση θα ήταν η διπλάσια, αλλά η πραγματικότητα ήρθε να τον διαψεύσει. Το εστιατόριο που διατηρεί στην πόλη, δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς. Με τους υπαλλήλους να φοβούνται και τον ίδιο να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Κατά τα άλλα κάποιοι τον περιμένουν και αγωνιούν. Άλλοι ανησυχούν για την ίδια τη δουλειά τους. Ορισμένοι ήδη σκέφτονται τις δόσεις και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δείχνουν απελπισμένοι με την τελευταία τους χρέωση. Η σύγκριση είναι για όλους αποκαρδιωτική.

Σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη πέρυσι τέτοια εποχή ο λογαριασμός ρεύματος είχε έρθει στα 500,54 ευρώ.

Φέτος πριν από λίγες μόνο μέρες ήρθε 2.806 ευρώ, με τον ιδιοκτήτη να εξηγεί πως τόσο οι εκπτώσεις όσο και τα μέτρα που πήρε ο ίδιος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ρίξει το κόστος, δεν έλυσαν το πρόβλημα. «Αλλάξαμε τις λάμπες και προσπαθήσαμε να κάνουμε οικονομία με τα ψυγεία αλλά το αποτέλεσμα το βλέπετε. Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς, ούτε περιθώρια για μετακύληση του κόστους στους πελάτες» λέει ο Νίκος Αμπαζάτος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Την ξέφρενη πορεία στις τιμές του ρεύματος δείχνουν και τα επόμενα στοιχεία. Τον Μάρτιο του 2021, η κάθε μεγαβατόρα κόστιζε 52 ευρώ. Πριν από λίγες μέρες, στις 24 Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η τιμή είχε διαμορφωθεί στα 235,50 ευρώ ανά μεγαβατόρα. Πλέον έχει αγγίξει τα 427 ευρώ ανά μεγαβατόρα με πολλούς να θεωρούν δεδομένο ότι το επόμενο θα ακολουθήσουν και νέες αυξήσεις.about:blank

Μια σειρά από νοικοκυριά στενάζουν, μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται προ πολλού στα όριά τους και λύση με ομαλοποίηση της κατάστασης δεν φαίνεται για την ώρα πουθενά στον ορίζοντα.

(newsit)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί