Έπαθαν “ΑΝΤΙΠΟΥΤΙΝΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ” στο Μαξίμου: “Περιμένουμε να μάθουμε ποιους χρηματοδοτούσε ο Πούτιν στην Ελλάδα”

"Γι όλα φταίει η Ρωσία"! Αυτό είναι το μότο που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα.

Ανακοίνωση για τα ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ στα οποία τονίζεται πως η Ρωσία χρηματοδότησε κόμματα σε 20 χώρες εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Η Ρωσία έχει μεταφέρει μυστικά τουλάχιστον 300 εκατ. δολάρια σε πολιτικά κόμματα, αξιωματούχους και πολιτικούς σε περισσότερες από 20 χώρες από το 2014 και σχεδιάζει να μεταφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη, ώστε να ασκήσει πολιτική επιρροή και να επηρεάσει τα αποτελέσματα εκλογών» ανέφεραν οι New York Times με βάση όσα δήλωσε την Τρίτη υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν κάνοντας μια σύνοψη των πληροφοριών που έχουν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα επισημαίνει ότι λίγες μέρες μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της Ευρώπης, «έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν».

Παράλληλα αναφέρεται ότι «αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της Ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν.

Αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδητήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά».

(φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί