Αιτιολογώντας την πρότασή του σημειώνει ότι από μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων από την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων.
«Σε πρώτη φάση ο περιορισμός της κινητικότητας γύρω από τα σχολεία (σχολικά λεωφορεία, σχολικές αίθουσες, μετακινήσεις γονιών, παππούδων κ.ά.) είναι επιβεβλημένος. Σε δεύτερη φάση, αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων θα πρέπει να διαφοροποιήσουμε τη στάση μας και σε άλλα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς και ό,τι άλλο χρειαστεί ώστε να μην έχουμε συγχρωτισμούς. Οποιαδήποτε επανάληψη των λαθών που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν θα δημιουργήσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα στο καταπονημένο ΕΣΥ και στους ανθρώπους του. Η πρόσφατη εμπειρία του περασμένου Οκτωβρίου, ύστερα και από ένα χρόνο πανδημίας στην Ελλάδα, μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας, για τα επόμενα βήματά μας, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι αργά», επισημαίνει ο κ . Νίτσας.
Παράλληλα αναφέρει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι σε καλύτερη θέση απ΄ ό,τι η Αθήνα διευκρινίζοντας ότι «τα 126 κρούσματα της περασμένης Τρίτης ισοδυναμούν με 500-600 αν αναγάγουμε τον πληθυσμό της πόλης με τον πληθυσμό της πρωτεύουσας». Σημειώνει, επίσης, ότι είναι ανησυχητικό στοιχείο η ύπαρξη της βρετανικής μετάλλαξης και προσθέτει: «δεν γίνεται σε όλα τα κρούσματα ανάλυση για μεταλλαγμένα στελέχη του ιού. Διενεργείται δειγματοληπτικός έλεγχος, όπως έγινε στην περίπτωση εντοπισμού του νοτιοαφρικανικού στελέχους σε κρούσμα της δυτικής Θεσσαλονίκης».
Ο κ. Νίτσας διευκρινίζει ότι «από τα 126 κρούσματα της περασμένης Τρίτης δεν αποκλείεται να υπάρχουν ανάμεσά τους μεταλλαγμένα στελέχη. Αλλά και να μην υπάρχουν, είναι θέμα χρόνου το ισχυρότερο στέλεχος -όπως είναι ένα μεταλλαγμένο- να επικρατήσει του ασθενέστερου».
Ο πρόεδρος του ΙΣΘ επισημαίνει ότι οι κλίνες των ΜΕΘ στην Αθήνα βρίσκονται σε πληρότητα 65% αλλά και στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό αγγίζει το 50%, κάτι που δεν συνέβαινε στις αρχές Οκτωβρίου. «Μία ακόμη σοβαρότατη ένδειξη της κρισιμότητας των στιγμών είναι η επιβεβαίωση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων και από τα λύματα της πόλης κατά 50%, πράγμα που θα αποτυπωθεί σε κρούσματα ύστερα από 7-10 ημέρες. Συνεπώς θα πρέπει άμεσα να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στη διαχείριση της κατάστασης και στην αντίδρασή μας. Προτείνω να επανεξεταστεί χωρίς καθυστέρηση το θέμα της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων», προσθέτει ο κ. Νίτσας.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Shutdown: Θα σπάσουν και αυτό το αρνητικό ρεκόρ οι ΗΠΑ;
- Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων, το οποίο επιβάλλεται να σηκωθεί και θα το κάνει
- Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία – Έγινε αισθητός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
- 3I/ATLAS: Ο διαστρικός κομήτης, “χρονοκάψουλα”, ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής του
- Η μεγάλος «πονοκέφαλος» των διεθνιστών μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι»
- Last Samurai Standing: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ για την “battle royale” σειρά του Netflix με Σαμουράι!
- Η Μελόνι συναντήθηκε με τον Ούγγρο ομόλογό της Βίκτορ Όρμπαν
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 37 κατηγορουμένων – 13 προφυλακίσεις, 23 ελεύθεροι με όρους
- Θεσσαλονίκη: Η Σοφία Βέμπο «επιστρέφει» στη Λ. Νίκης, στο χώρο όπου ξεκίνησε να τραγουδά
- Σοκ στο Αζερμπαϊτζάν: Νύφη αυτοκτόνησε μετά τα σχόλια των πεθερικών της για το «προκλητικό» νυφικό της,vid









