Η εταιρεία Scandro Holding Ltd (με προσφορά €15.594.000) αναλαμβάνει την γραμμή Λεμεσού- Πειραιά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη. Για 22 μετ επιστροφής ταξίδια.
Ο τύπος του πλοίου είναι επιβατικό οχηματαγωγό (Ro-Pax). Πρόκειται για πλοίο υπό κυπριακή σημαία, κατασκευής 1991.
Τα χαρακτηριστικά του πλοίου:
- Η μεταφορική ικανότητα είναι 400 άτομα
- Περιλαμβάνει εστιατόριο, καφετέρια και ιατρείο
- 38 καμπίνες 1ης κλάσης (110 επιβάτες) και 68 καμπίνες 2ης κλάσης
- 110 θέσεις (αεροπορικές)
- Πέραν των 100 οχημάτων
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 22 δρομολόγια. Το 1ο ταξίδια προγραμματίστηκε για τις 19 Ιουνίου από το λιμάνι Λεμεσού, και το τελευταίο ταξίδι στις 16 Σεπτεμβρίου, από Πειραιά.
Το πρώτο πλοίο θα σαλπάρει την τελευταία εβδομάδα Ιουνίου από το λιμάνι Λεμεσού, το οποίο επικράτησε τελικά έναντι της επιλογής της Λάρνακας, και θα αγκυροβολεί στο βασικό τερματικό του λιμένα Πειραιά. Αυτό ήταν και ένα από τα σημεία που διαφοροποιήθηκαν στο δεύτερο διαγωνιστικό έγγραφο του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, αφού το προηγούμενο σημείο που είχε επιλεγεί ήταν το τερματικό στο Κερατσίνι.
Σημειώνεται ότι αρχικά η επιδότηση ήταν στα 5 εκατ. ευρώ (για 31 ταξίδια) και στο δεύτερο διαγωνιστικό έγγραφο η επιδότηση αυξήθηκε στα 5,5 εκατ. ευρώ (για 22 ταξίδια). Αυτό έγινε συνυπολογίζοντας τις αυξήσεις στα καύσιμα, ωστόσο συγκεκριμένη ρήτρα που να αφορά τις ανατιμήσεις του κόστους, δεν εφαρμόζεται.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών
- Πάνω από 3 εκατομμύρια ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία
- Σπάνιο νεογέννητο πτηνό που απειλείται με εξαφάνιση στην Ινδία απέκτησε… 50 “σωματοφύλακες”
- Μέση Ανατολή: Ο Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΑΕ συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή
- «Έκπληκτο» δηλώνει το Παρίσι από τις επικρίσεις Τραμπ για έλλειψη συνεργασίας στον πόλεμο με το Ιράν
- Ένας νεκρός και πάνω από 50 τραυματίες από πυρκαγιά σε μεγάλο πετροχημικό εργοστάσιο στη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)
- Στο Παρίσι ο Θ. Πλεύρης – Στο επίκεντρο το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης
- Σειρά εκρήξεων φέρεται να ακούστηκε στο κέντρο της Τεχεράνης
- «Cape Fear»: Η Έιμι Άνταμς και ο Χαβιέ Μπαρδέμ στο εκρηκτικό τρέιλερ του νέου ριμέικ
- Απειλή αποκλεισμού του Ισραήλ από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω του νόμου για τη θανατική ποινή









