Για πλούσια σεισμική ακολουθία στην περιοχή της Χαλκιδικής κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο CNN Greece.
Όπως επιβεβαίωσε, η τελευταία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:58 το απόγευμα της Κυριακής και είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Το επίκεντρο του σεισμού υπολογίζεται 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης και σε εστιακό βάθος 20,6 χιλιομέτρων.
Είναι το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τα ξημερώματα το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ.
«Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις οφείλονται σε παρακλάδι του ρήγματος της Ανατολίας, που περνά νοτιοδυτικά της Χαλκιδικής», σημειώνει ο κ. Λέκκας.
«Το φαινόμενο απαιτεί παρακολούθηση. Δεν προκαλεί ανησυχία, η ακολουθία είναι πλούσια αλλά κανονική, ωστόσο, οφείλουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί», τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.
Να σημειωθεί ότι και στις 16:16 σημειώθηκε μια ακόμα ασθενής δόνηση, μεγέθους 3,6 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15:22 σημειώθηκε και άλλη δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 18,6 χλμ. Και το επίκεντρο 18 χλμ. Νοτιοδυτικά του Άθω.

(Από CnnGreece – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»
- Απόστολος Τζιτζικώστας: Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευθύνης
- Εκπληκτικό εύρημα σε μουμιοποιημένη γυναίκα 2.500 ετών στη Ρωσία: Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο σαγόνι, λένε επιστήμονες
- Το Ιράν θα μπορούσε να αναλάβει δράση στο Στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ αν δεχτεί πρόκληση, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Ποια χαρακτηριστικά κάνουν ορισμένους πλανήτες “καλύτερους” για να φιλοξενήσουν ζωή εκτός της Γης, σύμφωνα με μελετητές
- Το Ισραήλ αναφέρει ότι έπληξε στο Ιράν κέντρο ερευνών για στρατιωτικά υποβρύχια
- Δανία: Ο βασιλιάς ανέθεσε στη Μέτε Φρεντέρικσεν να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
- Κατώτατος μισθός: Tο ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
- Κίνδυνος για την «χειρότερη βιομηχανική κρίση» λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ICC









