Tα Rafnar, τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol, είναι δωρεά της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ” της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης.
Τα Rafnar 1100 αποτελούν ταχύπλοα ειδικών αποστολών. Έχουν ειδική σχεδίαση που τα καθιστά αυτο-ανατρεπόμενα, παντός καιρού και αβύθιστα.
Διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα, ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.
Δείτε βίντεο από την εντυπωσιακή επιχειρησιακή δράση του σκάφους:
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού έκανε ειδική αναφορά τόσο στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, όσο και στον Ιωάννη Αγγελικούση για την «ανιδιοτελή», όπως την χαρακτήρισε, προσφορά του, υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες εφοπλιστές, πάντοτε στα δύσκολα, πάντοτε στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζε η πατρίδα έδιναν και δίνουν συλλογικά παρόν». «Οι ευεργεσίες των Ελλήνων εφοπλιστών», πρόσθεσε, «είναι πολύ σημαντικές σε όλα τα επίπεδα, στο επίπεδο της κοινωνίας, της παιδείας, της υγείας, της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας. Κανένας άλλος κλάδος της εθνικής μας οικονομίας δεν συνεισφέρει τόσα πολλά, όσο οι Έλληνες πλοιοκτήτες και εφοπλιστές. Θέλω δημοσίως και από αυτή τη θέση να τους απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ».
Εξάλλου, αναφερόμενος στο έργο του Λιμενικού Σώματος ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ξέρετε ότι το Λιμενικό Σώμα, όπως τόνισε και ο αρχηγός μας, 365 ημέρες το χρόνο, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο φυλάει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας στον ύψιστο βαθμό. Είναι κυρίως ο υψηλός επαγγελματισμός, η τόλμη, η αποφασιστικότητα των στελεχών μας, αλλά και η ανθρώπινη ευαισθησία, που έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές, το διάστημα Απριλίου του 2020 μέχρι σήμερα με το αντίστοιχο συγκρινόμενο διάστημα του 2019, κατά 95%».
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Προσποιήθηκαν τους λογιστές και απέσπασαν χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα!
- Η καταστροφική εφαρμογή της ψηφιακής ταυτότητας που προκάλεσε πανικό στην Ασία, vid
- Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός ομήρου που παραδόθηκε χθες από τη Χαμάς
- Ο πρίγκιπας Άντριου και η Βιρτζίνια Τζιούφρε – Τι φέρεται να ζήτησε από την αστυνομία
- “Γειααα!”: Τα κοράκια μπορούν να…”μιλήσουν” – Δείτε βίντεο
- Συνελήφθη 48χρονος που ανήρτησε φωτογραφία με πιστόλι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης
- Η Κίρα Νάιτλι λέει ότι «τρελάθηκε» από την ξαφνική δημοσιότητα και εγκατέλειψε το Χόλιγουντ
- Ο Ίθαν Χοκ για το Black Phone2: «Θα ήθελα να πάω στην κόλαση με τον Άρπαγα», vid
- Οι Ρώσοι προετοιμάζουν τον πλανήτη για εμφάνιση «νέων οπλικών συστημάτων», video
- Η Ρόζι Ο’Ντόνελ για τον Κιάνου Ριβς: Τόσο καλόκαρδος αλλά ο χειρότερος καλεσμένος μου
Κύρια Θέματα

















