Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ και την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωμάτων Ασφάλειας και Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όσα διεκδικούν.
Εξάλλου, αύριο το απόγευμα αναμένεται να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα στο Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) με στόχο να ενημερωθεί η κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση να δείξει… πρόσωπο μέσα στον Σεπτέμβρη, αλλιώς η υπομονή μας τελείωσε. Θα δείτε άλλη στάση, θα είμαστε κάτω στο πεζοδρόμιο», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, κάνοντας ξεκάθαρη τη στάση που σκοπεύουν να κρατήσουν. «Δύο χρόνια υπομονής από εμάς είναι υπέρ αρκετά, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας αλλά εργαζόμενοι και διεκδικούμε τα αυτονόητα», επισήμανε.
Ανάμεσα σε όσα διεκδικούν οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες, οι Λιμενικοί και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι να ενισχυθεί ο κλάδος τους με προσλήψεις από εκπαιδευμένο προσωπικό, να αναγνωριστεί το επάγγελμα τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, να λαμβάνουν καλύτερες απολαβές και νυχτερινά, να ενισχυθούν οι υπηρεσίες με οχήματα κ.α.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Ανδρέας Βέλλιος, το νούμερο ένα θέμα είναι η αναγνώριση του επαγγέλματός τους από την Πολιτεία ως επικίνδυνο, ενώ στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, για να υπάρχει ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, Δημήτρης Σταθόπουλος, τόνισε ότι πρέπει να αναγνωριστεί άμεσα το επάγγελμα του Πυροσβέστη ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, όπως και να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό και καινούργια οχήματα οι υπηρεσίες.
Ο Πρόεδρος Ενώσεων Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτης Τσιάνος, τόνισε ότι … ακόμα αναμένουν οι δεσμεύσεις για ενίσχυση, να γίνουν πράξη και πως το προσωπικό της πρώτης γραμμής έχει μέσο όρο ηλικίας 45 ετών. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα επιδιώξουν σύντομα να λάβουν απαντήσεις.
Από την πλευρά του Ελληνικού Στρατού, ο κ. Δημήτρης Ρώτας, πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ κατήγγειλε πως έναν χρόνο έκαναν απλήρωτες υπερωρίες στον Έβρο, ενώ υπάρχουν μια σειρά από άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση.
Για τον εμβολιασμό
Αναφορικά με την θωράκιση απέναντι στην πανδημία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού και μάλιστα θα πρέπει το προσωπικό να ενημερωθεί σωστά ούτως ώστε να ξεπεράσει τις οποίες επιφυλάξεις. Τόνισαν όμως ότι είναι ξεκάθαρα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς και στις ενδεχόμενες κυρώσεις σε όσους δεν εμβολιαστούν.
(grtimes – φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μόνο ο ακομπλεξάριστος Πούτιν θα έκανε κάτι τέτοιο! ΒΙΝΤΕΟ
- Για αυτό οι Ρώσοι έχουν βάλει σε «μαύρη λίστα» την ηγεσία της Ε.Ε.
- Φονικός χιονιάς σαρώνει την Ιαπωνία – 46 νεκροί σε λιγότερο από ένα μήνα, vid
- Σπάνιο βίντεο: Γκρίζος λύκος εθεάθη στο Λος Άντζελες και έκανε τον γύρο του κόσμου!
- Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: «Οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται»
- Μάξιμος Χαρακόπουλος: Τι είπε σχετικά με το πότε θα γίνουν εκλογές στην χώρα
- «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»: Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα για την παχυσαρκία σε πανεπιστημιακές κλινικές
- Χαλκιδική: Πέντε δωρεάν webinars για τους επιχειρηματίες του νομού ξεκινά από τις 25/2 το Επιμελητήριο
- Πληροφορίες για ανεξαρτητοποίηση βουλευτή από την Πλεύση Ελευθερίας
- Έκαναν τα…δέντρα στο Super Bowl και δείτε πόσα χρήματα πήραν! Viral βίντεο
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΜΕΛΙΣΣΕΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΑΠΑΤΗ
ΕΥΛΟΓΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΣΕΠ
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΑΔΕ









