Την ίδια ημερομηνία, έως τις 29 Ιουλίου, μπορούν οι φορολογούμενοι να διορθώσουν λάθη, κενά η παραλείψεις στο Ε9 που μπορεί να «φούσκωσαν» τον ΕΝΦΙΑ να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση και να διορθώσουν τα στοιχεία για την ακίνητη περιουσία τους με βάση τα οποία θα επανυπολογιστεί ο φόρος.
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα μπορέσουν να κάνουν διορθώσεις όσοι είχαν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που έχουν αποτυπωθεί στη δήλωση ακινήτων Ε9 που αποτελεί τη βάση υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.
Με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό με νέο ποσό φόρου. Ο νέος λογαριασμός ΕΝΦΙΑ εκδίδεται αυτόματα εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ.
Στις περιπτώσεις που από τις αλλαγές προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ τότε ο φορολογούμενος θα πρέπει να κλείσει ραντεβού με την Εφορία του για να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.
Σημειώνεται ότι οι διορθώσεις λαθών στα Ε9 δεν τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση στις περιοχές όπου ανήκουν τα ακίνητα κάθε ιδιοκτήτη.
mega/ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό της πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο
- Μητσοτάκης για συμφωνία με Chevron: «Μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας»
- Η υπέρκομψη Μελάνια παρέδωσε μαθήματα στυλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε βίντεο