Ηράκλεια! Μία από τις πιο όμορφες και αυθεντικές γωνιές των Αιγαίου.
Το νησί μετρά μόλις 150 κατοίκους και αποτελείται από δύο οικισμούς: την Παναγία ή Χώρα και τον Άγιο Γεώργιο όπου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού. Οι δύο οικισμοί ενώνονται με ασφαλτόδρομο μήκους 4,5 χιλιομέτρων.
Φτάνοντας δεν μπορείς να κρατηθείς! Θέλεις αμέσως να βουτήξεις στα κρυστάλλινα νερά!
Ο οικισμός της Παναγίας, είναι η πρωτεύουσα της Ηρακλειάς και βρίσκεται περίπου 4χλμ. νότια του Αγίου Γεωργίου. Σήμερα αριθμεί λιγότερους μόνιμους κατοίκους από τον Άγιο Γεώργιο. Όμορφος οικισμός με λίγα σπίτια και χαρακτηριστική Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Βρίσκεται στους βόρειους πρόποδες του Πάπα, της ψηλότερης κορυφής του νησιού στα 420μ., την οποία μπορούμε να επισκεφθούμε ακολουθώντας το σηματοδοτημένο κοινοτικό μονοπάτι ένα που ξεκινά από τον οικισμό. Στο κέντρο του θα δούμε την επιβλητική εκκλησία των Εισοδίων.
Από τα δυτικά του οικισμού ξεκινά και το σηματοδοτημένο κοινοτικό μονοπάτι τρία που θα μας οδηγήσει στο όμορφο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη και στην σπηλιά του Πολύφημου.
Στο δυτικό τμήμα της Ηρακλειάς βρίσκεται ο Άγιος Αθανάσιος, παλιός εγκαταλειμμένος οικισμός με ενδιαφέρουσα ρυμοτομία και σπίτια παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.
Η κορυφή του λόφου Πάπας προσφέρει θαυμάσια θέα προς την γύρω θαλάσσια περιοχή, ενώ στον όρμο Αλιμιά, σε βάθος περίπου 7 μέτρων, βρίσκεται βυθισμένο ένα γερμανικό αεροπλάνο τύπου ARADO AR196 που καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Διαθέτει υπέροχες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, επειδή είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Φύση (Natura) 2000 αποτελεί καταφύγιο άγριων πουλιών, περιλαμβάνει οκτώ αριθμημένα μονοπάτια πεζοπορίας και έχει το έβδομο μεγαλύτερο σπήλαιο στην Ελλάδα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον νοσηλευτή που σκότωσε 10 ασθενείς του – Είχε κάνει απόπειρα για άλλους 27
- Η κοινή γνώμη αγχώνεται! Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα – Ο Ρέμος θα… ανάψει το δέντρο στην Αριστοτέλους
- Τα νεότερα από τον οδηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς στην Γαλλία.
- Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία για χώρες όπως η Ελλάδα”
- Ηχηρό μήνυμα Μεντβέντεφ για τις «πυρηνικές δοκιμές» που θέλει να κάνει ο Τραμπ
- Βρετανία: Κατάσχεσε σπάνια οστά δεινοσαύρων αξίας εκατομμυρίων λιρών από επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιχορήγηση
- «Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Τα δύο στοιχεία του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης που φοβίζουν
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια









