Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες, όπως επίσης σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις, αποθήκες κ.α., κυρίως στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και στους δήμους Πηνειού και Ήλιδας».
Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Γιαννόπουλος, «έσπασε ο ποταμός Βέργας, που βρίσκεται ανάμεσα σε Βάρδα και Μανωλάδα, ο οποίος σημειωτέον είχε καθαριστεί, και χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων, ώστε να κάνουν παρεμβάσεις, προκειμένου να μη κινδυνεύσει η πόλη της Μανωλάδας».
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερεάρχης, «υπήρχε έτοιμο σχέδιο για προληπτική εκκένωση της Μανωλάδας, ώστε να μην αντιμετωπίσουν κίνδυνο οι κάτοικοι». Ακόμη, πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν και στην περιοχή Κουρτέσι, για αυτό και χρειάστηκε να κλείσει για περίπου μιάμιση ώρα η εθνική οδός Πατρών – Πύργου.
Στο Βαρθολομιό, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι, με αποτέλεσμα, όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος, «να απομακρυνθούν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου με οχήματα της πολιτικής προστασίας και τύπου 4Χ4», ενώ εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, ένας παιδικός σταθμός και ένα νηπιαγωγείο στην Βάρδα.
Πάντως, όλες οι υπηρεσίες στην Ηλεία παραμένουν σε ετοιμότητα, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για νέο κύμα κακοκαιρίας.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
- Ζάκυνθος: 14χρονος μαθητής με πιστόλι στη σχολική τσάντα
- Μπέσεντ προς ευρωπαϊκές χώρες: «Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Μην προβείτε σε αντίποινα»
- Πολωνία: Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την έκτακτη βοήθεια προς τους Ουκρανούς που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα
- «Παγώνει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την διαδικασία επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ
- Ηράκλειο: Στρατηγική παρέμβαση για την τυροκομία στην Κρήτη, με στόχο την «αναγέννησή» της
- «Ο καιρός για κολακείες τελείωσε. Φτάνει πια!» – «Έκρηξη» Ράσμουσεν κατά Τραμπ στο Νταβός
- «Ο κόσμος εγκαταλείπει τους Κούρδους που πολέμησαν τον κακό τζιχαντιστή», καταγγέλλει Γιαζίντι νομπελίστρια Ειρήνης
- Επιδείνωση του καιρού: Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία
- Η Νορβηγία λέει «όχι» στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ









