Την παραίνεση «να φτιάξουμε ένα νέο σύστημα για τους πολλούς», διατύπωσε ο Γ. Βαρουφάκης, Γραμματέας του ΜέΡΑ25, κατά την τοποθέτησή του στο 13ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC), που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από τις 12 έως τις 14 Μαΐου.
Με αφορμή το πόρισμα του ΕΜΠ για το δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε στα αίτια του δυστυχήματος και όχι στην κακοφωνία της μίας ή της άλλης πλευράς», επισημαίνοντας τις διαχρονικές αδυναμίες που καταγράφονται στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της κρίσης «ήταν ξεκάθαρο τί παίχτηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού» σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ίδιος έκανε λόγο για συνθηκολόγηση του πολιτικού συστήματος, το οποίο σε μακροχρόνιο πλαίσιο έφερε και το πολύνεκρο δυστύχημα, καθώς, όπως είπε, ο ΟΣΕ έσπασε σε δύο κομμάτια: το ένα το πήρε μία πτωχευμένη Ιταλική εταιρεία και το άλλο έμεινε στο ελληνικό δημόσιο.
Όσον αφορά τα περιθώρια συνεργασίας στον χώρο της Αριστεράς, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε τις προσπάθειες που έκανε διαχρονικά, κάνοντας λόγο για την ανάγκη μίας πρότερης συνεννόησης και σε επίπεδο προτάσεων. Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και στα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ακόμη μία διάκριση για την Klavdia: Στη λίστα του Forbes με τους πιο επιτυχημένους Έλληνες κάτω των 30
- Τραμπ: Δεν νομίζω πως ο Πούτιν έχει δίκιο για τις κυρώσεις, vid
- Θεσσαλονίκη: Τριήμερο Εορτασμών για την 26η και 28η Οκτωβρίου 2025 – Και ο Μητσοτάκης στη στρατιωτική παρέλαση
- Επίσκεψη Κώστα Σκρέκα στη Βόρεια Εύβοια: “Η περιοχή αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα”
- Ο Αρχηγός των ρωσικών Ε.Δ. στο ουκρανικό μέτωπο, vid
- ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Οι προσπάθειες για την επιστροφή όλων των σορών των ομήρων θα συνεχιστούν
- Θεσσαλονίκη: Επ’ αυτοφώρω πιάστηκε 42χρονος την ώρα που πετούσε τραπεζικές κάρτες που είχε κλέψει
- Εικόνες χάους με αλλοδαπούς που βλέπαμε κυρίως στη Δύση! Τι συνέβη στη Μόσχα, vid
- Η νέα φάση του ελληνικού real estate: Δέκα άξονες μιας ώριμης αγοράς
- Ιράν: Μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες πτώχευσε
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΑΚΙΝΗΤΑ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
ΟΙΚΟΔΟΜΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ









