Σε 3.855.399 ανήλθαν οι αφίξεις και σε 15.344.134 οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια) της χώρας τον Μάϊο εφέτος, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, κατά 1,94% στις αφίξεις και 1,87% στις διανυκτερεύσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Μάϊο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, παρατηρήθηκε αύξηση 2,5% στις αφίξεις και 2,2% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε μείωση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 0,6% και 0,9%, αντίστοιχα.
Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 81,8% και 90%, αντίστοιχα. Ενώ, η μέση συνολική διανυκτέρευση ανήλθε σε 4 ημέρες.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζελένσκι: Η ουκρανική διαπραγματευτική ομάδα θα προσαρμόσει την προσέγγισή της μετά τη νυκτερινή ρωσική επίθεση
- «Μαύρες» μέρες περνάει ο ΠΟΥ: «Ζητιανεύει» 1 δις δολάρια μετά τις περικοπές του Τραμπ
- Νορβηγία: Το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διατήρησης της μοναρχίας στη χώρα, παρά τα σκάνδαλα
- Κρεμλίνο για «New START»: Ο κόσμος θα βρεθεί σε μια πιο επικίνδυνη κατάσταση
- Η διάσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για τον τρόπο υπολογισμού των τόκων στα κόκκινα δάνεια
- Αθώος δήλωσε στη δίκη του για βιασμούς ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ
- Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ουκρανικά πλήγματα στην περιφέρεια της Χερσώνας
- «Συναγερμός» Όρμπαν για το δικαίωμα «βέτο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- Η μεγάλη επιστροφή της Νάνσι Μάιερς: Με all-star καστ η νέα της ταινία
- Τους παλιούς και κατεστραμμένους κάδους απορριμμάτων αλλάζει ο Δ.Θεσσαλονίκης
Κύρια Θέματα









