Ελλάδα και Ισραήλ συμφώνησαν για συνεργασία στην κυβερνοασφάλεια

Συνεργασία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, υπέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, που συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στο Ισραήλ, υπέγραψε κοινή διακήρυξη με τον γενικό διευθυντή του National Cyber Directorate, Yigal Unna, για στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.


Μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), στη συμφωνία δίνεται έμφαση στην εκπαίδευση στελεχών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.


Επίσης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ο κ. Πιερρακάκης, υπογράμμισε πως πέρα από τον τομέα της κυβερνοασφάλειας, το Ισραήλ καινοτομεί και «στη γεωργία ακριβείας, αλλά και θέματα που έχουν σχέση με την τεχνολογία της ενέργειας».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «νομίζω ότι από το Ισραήλ μπορούμε να διδαχθούμε πάνω από όλα δύο πράγματα: το ένα έχει σχέση με την κυβερνοασφάλεια και με τις δομές κυβερνοασφάλειας, το δεύτερο έχει σχέση με το πώς έκαναν το μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας έξω από τη Σίλικον Βάλλεϋ, έξω από τις ΗΠΑ, σε αυτό εδώ το σημείο.

Και το έκαναν με συγκεκριμένες πολιτικές, με συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης και με συγκεκριμένη κουλτούρα που αφορούσε και τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά τους κέντρα».

(ΦΩΤΟ:Pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί