ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ: Έρχεται η ψηφιακή κάρτα ακρίβειας (vid)

Μας συνηθίζουν στις άυλες κάρτες όλοι να εξαρτώνται και ψηφιακά από το κράτος, για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Την έκδοση μιας ψηφιακής κάρτας ακρίβειας, υπό τη μορφή «super market pass», δηλαδή μιας άυλης κάρτας, που θα αφορά αποκλειστικά αγορές σε σούπερ μάρκετ, εξετάζει η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ.

Το ποσό αναμένεται να φτάνει περίπου τα 200 ευρώ, κι εξαρτάται από τον δημοσιονομικό χώρο που θα διαμορφωθεί μέχρι τη λήψη των αποφάσεων.

Mε αυτό το ποσό θα κάνει κάποιος αγορές για τρόφιμα, ενώ φαίνεται πως απομακρύνεται το σενάριο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Το μέτρο δεν θα είναι για όλους, αλλά θα αφορά ευάλωτους δικαιούχους.

Η ψηφιακή κάρτα ακρίβειας αναμένεται να αντικαταστήσει την «επιταγή ακριβείας» ύψους 200 ευρώ που είχε δοθεί το Πάσχα και θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του Fuel Pass.

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει μετά την αύξηση των αντικειμενικών αξίων στα ακίνητα, που είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί δικαιούχοι να χάσουν επιδόματα, όπως το επίδομα Ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΚΕΑ) ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα για τα νοικοκυριά. Αναμένεται να διευθετηθεί από την κυβέρνηση, η οποία όπως βλέπουμε, δεν προωθεί πλέον πολιτικές ελάφρυνσης, αλλά πολιτικές εξάρτησης του πολίτη από τα επιδόματα που δίνει με το σταγονόμετρο.

pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί