Ελευθέριος Βενιζέλος: ΘΡΙΛΕΡ με δύο πτήσεις της Emirates – Προσγειώθηκαν συνοδεία μαχητικών

Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με δύο πτήσεις της Emirates. Η μία έχει φύγει για Νέα Υόρκη και επιστρέφει πίσω, ενώ η άλλη που είχε προορισμό το Ντουμπάι δεν απογειώθηκε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:05

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας προσγειώθηκε στις 21:56 η πτήση ΕΚ 209 της Emirates, που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Η δεύτερη πτήση, η ΕΚ 209, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία (Σαρδηνία), όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα.

Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι αυτό επέστρεψε στην Αθήνα, τόπο εκκίνησης του δρομολογίου.

Μάλιστα, το αεροπλάνο άλλαξε διαδρομή και πήγαινε μόνον πάνω από τη θάλασσα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από τη στεριά.

=================================================================================================

Ο συναγερμός σήμανε όταν η CIA έστειλε την πληροφορία στην ΕΥΠ ότι σε μια από τις δύο πτήσεις της Emirates επιβαίνει ύποπτος Άραβας επιβάτης που ίσως να προκαλούσε κάποιο πρόβλημα. Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με την πτήση για Ντουμπάι να μην απογειώνεται ποτέ.

Οι επιβάτες ενώ ήταν στο αεροσκάφος και ετοιμάζονταν για την απογείωση ειδοποιήθηκαν ότι η διαδικασία σταματά και πρέπει να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Η πτήση προς τη Νέα Υόρκη ειδοποιήθηκε όταν ήταν πάνω από την Ιταλία ότι θα πρέπει να επιστρέψει και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να προσγειωθεί.

Στο αεροδρόμιο σήμανε συναγερμός με την αστυνομία και την αντιτρομοκρατική να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Οι επιβάτες της πτήσης για Ντουμπάι αντί να πάνε σε αίθουσα αναμονής , υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο παρουσία αστυνομικών.

(φωτo:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί