Ελεύθερη η μετακίνηση προς Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα; (BINTEO)

Η κυβέρνηση φέρεται να σκέφτεται την ελεύθερη μετακίνηση σε τρία μεγάλα νησιά που έχουν χαμηλά έως ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού. Αυτά τα νησιά είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα και η απόφαση αυτή είναι πολύ πιθανό να υλοποιηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα. Η κυβέρνηση φέρεται να προσανατολίζεται στην ελευθερία μετακινήσεων σε τρία μεγάλα νησιά […]

Η κυβέρνηση φέρεται να σκέφτεται την ελεύθερη μετακίνηση σε τρία μεγάλα νησιά που έχουν χαμηλά έως ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού.

Αυτά τα νησιά είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα και η απόφαση αυτή είναι πολύ πιθανό να υλοποιηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση φέρεται να προσανατολίζεται στην ελευθερία μετακινήσεων σε τρία μεγάλα νησιά της χώρας τα οποία έχουν από ελάχιστα έως καθόλου κρούσματα κορονοϊού. Τα νησιά αυτά είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο.

«Η κυβέρνηση μελετάει το ενδεχόμενο να ανοίξει την επικοινωνία με τρία μεγάλα νησιά που δεν έχουν υγειονομικό πρόβλημα, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Υπάρχει η πιθανότητα από την ερχόμενη Δευτέρα, η πρόσβαση σε αυτά τα νησιά για όλους».

Στα νησιά αυτά υπάρχουν μεγάλα και εξοπλισμένα νοσοκομεία, σε σχέση με άλλα μικρότερα νησιά που δεν έχουν τόσο εξελιγμένες υγειονομικές μονάδες.

Για το θέμα του τουρισμού, ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι μπορούσε. «Περιμένουμε να ακούσουμε τι θα κάνει η Ευρώπη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα ξεκινήσει πτήσεις από Φρανκφούρτη προς Αθήνα στις 18 Μαΐου.

Μετά από δυο μήνες η Lufthansa θα ξεκινήσει και πάλι τις πτήσεις και εκτός από τη Φρανκφούρτη μέσα στον Μάιο θα αρχίσουν και πάλι οι πτήσεις από το Μόναχο. Τον Ιούνιο θα πραγματοποιούνται και πτήσεις με προορισμό τη Μαγιόρκα σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Open.

Σύμφωνα με την Lufthansa από τον Ιούνιο θα αρχίσει να εξυπηρετεί και πάλι γύρω στους 60 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς θα είναι η Κρήτη και η Μαγιόρκα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Lufthansa «σε διάφορες χώρες ανοίγουν εστιατόρια αισθανόμαστε τη λαχτάρα των ανθρώπων που θέλουν να ταξιδέψουν».

Στα αεροσκάφη της εταιρείας θα τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής ενώ απαραίτητη θα είναι η χρήση της μάσκας.

newsit.gr / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί