Έλ. Ράπτη: Συνάντηση εργασίας με τον Δ. Βαρτζόπουλο για την προετοιμασία καμπάνιας για το «χάπι του βιασμού»

Θα γίνει προετοιμασία του απαραίτητου ενημερωτικού υλικού, με στόχο την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής καμπάνιας πρόληψης

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού στοχευμένης εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, με επίκεντρο νέες και νέους ηλικίας 15-25 ετών και αντικείμενο το λεγόμενο «χάπι του βιασμού», η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Έλενα Ράπτη, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αθανάσιου Θεοχάρη, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, καθώς και στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο υπουργείων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκαν οι βάσεις για τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και προσδιορίστηκαν τα επόμενα βήματα για την προετοιμασία του απαραίτητου ενημερωτικού υλικού, με στόχο την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής καμπάνιας πρόληψης.

Όπως ανέφερε η Έλενα Ράπτη: «Η ενημέρωση και η πρόληψη γύρω από φαινόμενα που απειλούν την ασφάλεια των νέων ανθρώπων αποτελούν κρίσιμη προτεραιότητα. Μέσα από τη συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων και φορέων, προχωρούμε στον σχεδιασμό μιας στοχευμένης καμπάνιας με σύγχρονα μέσα και ξεκάθαρα μηνύματα, ώστε οι νέες και οι νέοι να έχουν γνώση, να μπορούν να προστατευθούν και να γνωρίζουν πού μπορούν να απευθυνθούν. Στόχος είναι μια ουσιαστική παρέμβαση με πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί