• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έκθετος με Novartis o ΣΥΡΙΖΑ – Δεν εμπλέκονται πολιτικοί, επίσημο πόρισμα

Έκθετος με Novartis o ΣΥΡΙΖΑ – Δεν εμπλέκονται πολιτικοί, επίσημο πόρισμα

novartis
Ανακοίνωση «φωτιά»...

Η υπόθεση Novartis έκλεισε από τις ΗΠΑ, αφήνοντας έκθετο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που μιλούσαν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους, αλλά και την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων από την Ελλάδα, με την υπόθεση Novartis να αφορά μόνο τον ιατρικό τομέα.. Σε αυτό το ιατρικό σκάνδαλο, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, βάσισε μια ολόκληρη πολιτική καριέρα: Πολιτικοί αντίπαλοι σύρθηκαν στην Βουλή με την «ρετσινιά» της κατηγορίας, ενώ στήθηκαν προανακριτικές επιτροπές για την διερεύνησή δήθεν πολιτικών εμπλοκών, κάτι που πλέον δεν υφίσταται.

Ο πανίσχυρος τότε αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έσπευδε μάλιστα να δηλώσει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου τον Φεβρουάριο του 2018, ότι επρόκειτο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, επιστρατεύτηκαν μαρτυρικές καταθέσεις, το FBI, προστατευόμενοι μάρτυρες, καταγγελίες για δικαστικά και παραδικαστικά κυκλώματα και τόνοι «μελάνης» για να υποστηριχθεί το επιχείρημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παπαγγελόπουλου.

Στο όλο εγχείρημα, κομβικό ρόλο έπαιξε και η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία απέστειλε την δικογραφία στη Βουλή με την οποία διασύρθηκαν δύο πρώην πρωθυπουργοί (Σαμαράς, Πικραμμένος) και 8 πρώην υπουργοί (Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Στουρνάρας, Σαλμάς, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος, Κουτρουμάνης και Λοβέρδος).

Σημειώνεται πως σε όλη την πορεία των ερευνών, δεν αποδείχθηκε ποτέ εμπλοκή πολιτικών προσώπων και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και οι περισσότεροι πρώην υπουργοί αθωώθηκαν πανηγυρικά καθώς οι υποθέσεις τους αρχειοθετήθηκαν. Εκκρεμούν μόνο οι υποθέσεις του πρώην Επιτρόπου Δημ. Αβραμόπουλου και του πρώην υπ. Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ η Ελένη Τουλουπάκη έχει ζητήσει την ποινική δίωξη του Ανδρέα Λοβέρδου. Για κανέναν δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Αντίθετα, αυτό που άφησε η Novartis είναι η προανακριτική επιτροπή της Βουλής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου (για τον οποίο μάρτυρες κατέθεσαν ότι είναι ο περιβόητος «Ρασπούτιν») για το ενδεχόμενο συμμετοχής στην σκευωρία – όπως επισημαίνει η ΝΔ – αλλά και οι συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή για το «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποκαλύψεις για ύπαρξη παρακράτους επί κυβέρνησης της Αριστεράς.

«Η σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για κλείσιμο της υπόθεσης Novartis με την επιβολή προστίμου 112 εκατομμυρίων δολαρίων, δίχως να προκύψουν αποδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρίχνει τίτλους τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος αναφέρει τα εξής:

Κλείνει ως προς το ένα μέρος της μια δυσώδη υπόθεση, που στήθηκε στο “μαγαζί” του ΣΥΡΙΖΑ. Δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργοί, διασύρθηκαν επί χρόνια δίχως να προκύψει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος τους, από τις έρευνες τόσο των ελληνικών, όσο και των αμερικανικών αρχών.

Τι έχουν να πουν τώρα, οι “μαγαζάτορες” του ΣΥΡΙΖΑ και οι πλασιέ των δήθεν αποκλειστικών για τις έρευνες του FBI;

Θα ζητήσουν συγγνώμη;

Το σκάνδαλο Novartis ως προς το ιατρικό σκέλος, υπήρχε όπως από την αρχή υποστήριζε η ΝΔ.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη το πραγματικό σκάνδαλο για να στήσει μια πολιτική σκευωρία.

Οι ευθύνες όσων εξύφαναν την πολιτική σκευωρία διερευνώνται.

Η Δικαιοσύνη οφείλει απερίσπαστη να συνεχίσει τη δουλειά της ώστε να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο».