ΕΚΤΑΚΤΟ: Τότε θα ανακοινωθεί η απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη

Αγωνία για τα ονόματα των συνδυασμών που «κόβονται» από τις εκλογές της 21ης Μαΐου...

Όπως γνωστοποιήθηκε, στις 20.00 θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων που θα μετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως ενημέρωσε ο Άρειος Πάγος.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο εάν το ανώτατο δικαστήριο θα αποφασίσει την κάθοδο ή μη στις εκλογές του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και του «ΕΑΝ» του Αν. Κανελλόπουλου.

Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά τι θα προκύψει από την διάσκεψη της ολομέλειας του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης προτάσσει το τεκμήριο της αθωότητας, αφού η δίκη του γίνεται εκ νέου αυτήν την περίοδο μετά από την έφεση που έχουν ασκήσει οι καταδικασθέντες, αλλά και την αντισυνταγματικότητα του νόμου, καθώς όπως λέει, η απαγόρευση της καθόδου αφορά μόνο τους αμετάκλητα καταδικασθέντες και όχι εκείνους που έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως, όπως ο ίδιος.

Υποστηρίζει μάλιστα, ότι εάν και στην Ελλάδα επιχειρείται να του απαγορευθεί η συμμετοχή στις εκλογές, εντούτοις μετά την αποφυλάκιση του θα μπορεί να είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε, στις ευρωεκλογές ή να συμμετέχει σε συνδυασμό για τις περιφερειακές εκλογες, όχι όμως στη χώρα καταγωγής του, γεγονός που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το ενωσιακό δίκαιο.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί