• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε ΚΙΝΔΥΝΟ η Λέσβος! Τώρα καίνε έξω από τον καταυλισμό στην Μόρια – Ξεκάθαρο σχέδιο (vid)

Σε ΚΙΝΔΥΝΟ η Λέσβος! Τώρα καίνε έξω από τον καταυλισμό στην Μόρια – Ξεκάθαρο σχέδιο (vid)

Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία

Πριν από λίγο σημειώθηκε η πρώτη φωτιά εκτός του καταυλισμού στην Μόρια εκεί που βρήκαν μέρος να κοιμηθούν παράνομοι μετανάστες.

Κάποιοι θέλουν να τους ξεσηκώσουν και να προκληθεί ένταση στο νησί!!!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλοδαποί φέρονται να έβαλαν φωτιά σε δύο διπλανά οικόπεδα με τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με κουβέρτες.

Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου η καταστροφή του καταυλισμού τόσο στο χώρο του ΚΥΤ όσο και έξω από αυτό στον ελαιώνα που το περιέβαλε είναι πλέον ολοκληρωτική.

Πρόκειται για ξεκάθαρο σχέδιο ενδεχομένως από ΜΚΟ και «πράκτορες» της Τουρκίας, η οποία αποκομίζει πολλά οφέλη από την παρούσα κρίση. Η Λέσβος κινδυνεύει…

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, η Άγκυρα, με πιθανή ανάμειξή της στην Μόρια, μέσω πρακτόρων ή μισθοφόρων που προφανώς έχουν παρεισφρήσει ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες, θα είχε αρκετά οφέλη.

Έχουμε και λέμε:

  • Πρόκληση σοβαρού προβλήματος (εσωτερικού μετώπου) στην Ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν υποχωρεί εμπρός στις πιέσεις των Τούρκων για το Καστελλόριζο και γενικά το Αιγαίο, την Θράκη και την Κύπρο. Η Άγκυρα θα ήθελε να πέσει η δημοτικότητα της παρούσας Ελληνικής ηγεσίας και να έχει απέναντί της μία πιο… συνεννοήσιμη κυβέρνηση τύπου Πρεσπών. Άλλωστε ο περίγυρος του Ερντογάν γνωρίζει την πρόσφατη κόντρα κυβέρνησης – Λέσβιων, όπου γίναμε μάρτυρες ακόμα και ξυλοδαρμού αστυνομικών σε ξενοδοχεία.
  • Δυσφήμιση της Ελλάδας στο Εξωτερικό. Ήδη τα τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν, μετά την φωτιά, να κατηγορήσουν την Ελλάδα για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών στην Μόρια. Συμμάχους, σε αυτή την κατεύθυνση, η γείτονα βρίσκει σε εγχώριους δημοσιογράφους και πολιτικούς, οι οποίοι ξεδιπλώνουν τον υποτιθέμενο «ανθρωπισμό» τους. Ωστόσο, στο Εξωτερικό τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς υπάρχουν φωνές που ζητούν να πάρουν τους αλλοδαπούς από την Λέσβο στην Ευρώπη.
  • Πρόβα πρόκλησης αναμπουμπούλας, η οποία θα μπορούσε να εξαπλωθεί και στα υπόλοιπα Ελληνικά νησιά, όπου διαμένουν μουσουλμάνοι που έχει στείλει η Τουρκία στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με αύξηση της έντασης σε Καστελόριζο και Θράκη. Όσο περισσότερα μέτωπα ανοιχτά για την Ελλάδα, τόσο το καλύτερο για την Τουρκία.

Νωρίτερα ξέσπασε η τρίτη κατά σειρά πυρκαγιά που εκδηλώνεται μέσα και πέριξ του καταυλισμού μέσα σε περίπου ένα 48ωρο, κάνοντας πασιφανές πλέον το οργανωμένο σχέδιο που υπάρχει.

Αναφορές που μας έρχονται από το νησί κάνουν λόγο για συνεχείς εκρήξεις πιθανόν από τις φιάλες που χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί του ΚΥΤ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες καίγονται μέχρι και οι τελευταίες σκηνές που είχαν γλυτώσει από τις προηγούμενες δύο πυρκαγιές.

Μάλιστα ο τηλεοπτικός φακός έπιασε επ’αυτοφόρω τους αλλοδαπούς-εμπρηστές να βάζουν την τρίτη κατά σειρά φωτιά εντός του ΚΥΤ Μόριας.

Δείτε βίντεο: