• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΚΤΑΚΤΟ! Οδομαχίες στον Μανταμάδο Λέσβου – Τα ΜΑΤ απωθούν με χημικά (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ! Οδομαχίες στον Μανταμάδο Λέσβου – Τα ΜΑΤ απωθούν με χημικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μάχες μετά τα λιμάνια μεταφέρθηκαν στις θέσεις που θα χτιστούν τα κέντρα!

Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται οδομαχίες στην θέση Καράβα Μανταμάδου, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου και έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση η δημιουργία της νέας δομής για τους «μετανάστες».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών. Μάλιστα ξέσπασε και φωτιά σε θαμνώδη έκταση, η οποία ευτυχώς σβήστηκε, ενώ σημειώθηκε πετροπόλεμος.

Δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί και στην άλλη άκρη του δρόμου που οδηγεί στο Καβακλή, στην θέση Διαβολόρεμα.

Η κατάσταση προς το παρόν έχει εκτονωθεί, αλλά κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι…

Σε συνέχεια των όσων συνέβησαν τα χαράματα στην Μυτιλήνη και των όσων συμβαίνουν ακόμα στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κήρυξε για σήμερα γενική απεργία.

Στην ανακοίνωση το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αναφέρει:

«Χτυπάν το Μανταμάδο. Τα ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση για να υποτάξει το νησί μας, από τις πρωινές ώρες σήμερα χτυπάν τους Μανταμαδιώτες με χημικά, με αύρες νερού, με βόμβες κρότου λάμψης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Λέσβου, τους φορείς και τα σωματεία του νησιού μας να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει το νησί μας σε φυλακή ψυχών».

stonisi.gr

stonisi.gr

stonisi.gr

stonisi.gr


Αρχική ΦΩΤΟ video screenshot