Έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ έρχεται για την…αναχαίτιση της ακρίβειας – Ποιοί οι δικαιούχοι – ΒΙΝΤΕΟ

Το ενδεχόμενο να δοθεί ένα έκτακτο βοήθημα, ένα επίδομα λόγω της ακρίβειας, για τις ημέρες του Πάσχα, όπως είχε γίνει και τα προηγούμενα Χριστούγεννα, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σκοπός είναι να δοθεί μία οικονομική βοήθεια που θα φτάνει ως και τα 300 ευρώ σε μία σειρά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο τις συνέπειες της ακρίβειας.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους δικαιούχους αναμένεται να ενταχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν θα λάβουν το επίδομα και οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Σύμφωνα με το OPEN θα δοθεί αυτόματα στους δικαιούχους χωρίς αίτηση όπως και τα Χριστούγεννα, ενώ αναμένεται ιδιαίτερη πρόβλεψη για όσους λαμβάνουν ΚΕΑ.

Θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια, -αναμένεται να τεθεί όριο τα 7.500 ευρώ- αλλά και περιουσιακά, ενώ θα ληφθεί υπόψιν το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2020 – όπως αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του 2021, ενώ για τα περιουσιακά στοιχεία θα ληφθούν υπόψιν οι παλαιές αντικειμενικές αξίες.

Δεν θα πρέπει να υπάρχει εισόδημα από άλλη πηγή ενώ θα εξεταστούν και τα εισοδήματα των συζύγων, αν για παράδειγμα λαμβάνει κάποιο ενοίκιο.

Το ύψος του επιδόματος, θα ανέρχεται στα 300 ευρώ, ενώ αναμένεται να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση για κάθε προστατευόμενο τέκνο και αναμένεται να χορηγηθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (18 – 21 Απριλίου), με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται στα μέσα Μαρτίου.

(ΦΩΤO:Pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί