Έφοδος Τσιόδρα στην κλινική «Ταξιάρχαι» – Άμεση εκκένωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κατάσταση στην κλινική στο Περιστέρι μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Σε εκκένωση της κλινικής «Ταξιάρχαι» προχωρούν οι αρχές μετά τα 28 κρούσματα κορωνοϊού και τον θάνατο τριών ασθενών. Στην κλινική έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Παρά την έρευνα που έχει διατάξει ο Εισαγγελέας, η κλινική στο Περιστέρι είχε ανοίξει κανονικά και πραγματοποιούνταν αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο, όπου σύμφωνα με τον διευθυντή της, το τμήμα είναι «καθαρό».

Λίγο πριν από τις 12:30, στην κλινική μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος δεν απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων που τον περίμεναν στην πόρτα.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο κόσμος μπαίνει και βγαίνει κανονικά στην κλινική, χωρίς να έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, έχει διατάξει κατεπείγουσα ποινική προανακριτική έρευνα, έτσι ώστε να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων.

 Βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, τότε υπάρχει ποινή φυλάκισης αλλά και χρηματική ποινή. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, ποινή κάθειρξης φτάνει έως 10 χρόνια, ενώ η ποινή για το αποτέλεσμα να υπάρξει θάνατος ενός ή πολλών ανθρώπων  είναι από δέκα χρόνια κάθειρξης  και μπορεί να φτάσει μέχρι και ισόβια.

φωτο screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί