• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Ιανός»

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Ιανός»

Υπάρχουν μάλιστα πιθανότητες να σχηματιστεί ένας μεσογειακός κυκλώνας (Medicane) στα ανοικτά του Ιουνίου.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία «Ιανός» εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η αρχή της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Το έκτακτο δελτίο έχει ως εξής:

Κακοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα εκτίμησε μέσω διαδικτύου ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλιάνος, η Αττική και η Πελοπόννησος θα «χτυπηθούν» ιδιαίτερα από αυτή την κακοκαιρία που θα έχει και τροπικά χαρακτηριστικά:

(Αρχική φωτο:pexels)