Με αίτημα της η κυβέρνηση ζητά από την Υγειονομική Επιτροπή να ξεκινήσει η λειτουργία της εστίασης, καφέ και άλλων αντίστοιχων καταστημάτων τη Δευτέρα 25 Μαΐου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.
Αναλυτικά η ενημέρωση της κυβέρνησης για το ζήτημα της εστίασης:
H κυβέρνηση ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν. Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.
Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.
eleftherostypos / photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποδόσφαιρο-Αγγλία: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ έβγαλε η κληρωτίδα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας
- Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ ζητά να αναβληθεί ο αγώνας μπαράζ για την πρόκριση λόγω Μ. Ανατολής
- Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα αυξήσει ισχύ, συχνότητα και βεληνεκές των πυραύλων που εκτοξεύει
- ΥΠΑ: Αλλαγές λόγω εργασιών στον διάδρομο του αεροδρομίου Χίου – Ποιες πτήσεις θα γίνονται από την Πέμπτη 12 Μαρτίου
- H G7 προσανατολίζεται στην άντληση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των χωρών, σύμφωνα με τον Μακρόν
- Τραμ: Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη-Σύνταγμα» – Τερματικός σταθμός η στάση «Φιξ»
- Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο των επιθέσεων και το νερό – Τι μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 28χρονος που ανάγκαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
- Bruno Mars: Ιστορική επιστροφή στην κορυφή του Billboard 200 μετά από 13 χρόνια!
- Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Ιρανός πρέσβης για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την Τουρκία









