Στην ταξιδιωτική κατηγορία Β – από την Α που ήταν μέχρι σήμερα – κατατάσσεται η Ελλάδα από τις κυπριακές αρχές. Οπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου κατόπιν αξιολόγησης, έλαβε την απόφαση μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ η απόφαση ισχύει από τις 6 Αυγούστου 2020.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου, πέραν των αυξημένων ελέγχων που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από σήμερα μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.
Σημειώνεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.
Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της κατηγορίας Β.
Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο ισραηλινό χτύπημα μέσα στο Λίβανο
- Ο Σλοβάκος ηγέτης έβαλε τα… πατίνια και «εγκαινίασε» καινούργιο τούνελ, vid
- Διπλό αίτημα εκταμίευσης πόρων ύψους 1,17 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης υπέβαλε η Ελλάδα
- Πηγές ΕΛ.ΑΣ. για μπλόκα: Για αυτό κάνουμε εκτροπές κυκλοφορίας
- Κίνα κατά ΗΠΑ για Βενεζουέλα: Η κατάσχεση πλοίων συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Βασικά αιτήματα των αγροτών έχουν ήδη αντιμετωπιστεί
- Τους ξέφυγε; Τι αναγκάστηκαν να παραδεχθούν στην Ευρώπη για τη Ρωσία του Πούτιν; – Video
- Σε αποκλεισμό της σήραγγας των Τεμπών για τα φορτηγά προχώρησαν οι αγρότες
- Εμπορικοί δασμοί: «Χτύπημα» της Κίνας στην Ε.Ε.
- Τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια non – stop για 42 ώρες και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, vid









