Το ράλι αυξήσεων στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στις διεθνείς αγορές επισπεύδει τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει αύριο, μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών.
Στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει έκπτωση 16% στο φυσικό αέριο για Οκτώβριο και Νοέμβριο με το μέτρο να εφαρμόζεται αναδρομικά. Μάλιστα, η έκπτωση θα ανέλθει στο 30% για τον Δεκέμβριο και θα υπάρξει και μέριμνα το πρώτο τρίμηνο του έτους. Για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια που ζει σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. θα έχει έκπτωση από 66-90 ευρώ με βάση τη μείωση που θα ισχύσει για το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.
Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει τη διεύρυνση της επιδότησης των λογαριασμών. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια έκπτωση από 39-45 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτή αναμένεται να αυξηθεί, αλλά και να επεκταθεί και στο α’ τρίμηνο του 2022, ωστόσο θα τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια έτσι ώστε να ευνοηθούν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.
Παράλληλα, ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για τους αγρότες, όπως ανακοίνωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εξαγγελθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το πετρέλαιο κίνησης σε περίπου 200.000 δικαιούχους- μέλη αγροτικών συνεταιρισμών ύψους 50 εκατ. ευρώ και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να διευρυνθούν οι δικαιούχοι κι ενδεχομένως να ληφθούν και νέα μέτρα ελάφρυνσης.
parapolitika/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το τεράστιο ροδάκινο του οπωρώνα της Βιρτζίνια σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ – “Μοιάζει με κολοκύθα”
- Tα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής πίτσας – Σεφ από όλο τον κόσμο μαθαίνουν την τέχνη στη Νάπολη
- Η ΣΤΑΣΥ για την απόσυρση του συρμού στο Μοναστηράκι – Κόλλησε πλαστική σακούλα στον κινητήρα
- Με πρωταγωνιστή τον Πούτιν ξεκίνησε το «αντί-WOKE» αντίπαλο δέος της Eurovision, video
- Ποια φυτά να προτιμήσετε για αρμονία και γαλήνη στο σπίτι ή το γραφείο
- Νέος μυστήριος θάνατος Ρώσου CEO: Βρέθηκε νεκρός σε δρομο, video
- Viral οι Ιταλοί αστυνομικοί: Σταμάτησαν Ferrari γιατί ήθελαν να δουν τη μηχανή της, vid
- Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ζητεί από τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν το 50% των πτήσεων που αναχωρούν την Κυριακή
- Όλα έτοιμα για τη ρωσική «αντί-Eurovision» των «παραδοσιακών αξιών», video
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία – Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχο κόμμα
Κύρια Θέματα

















