Εκπαίδευση: «Φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό βάζουν τα φροντιστήρια (vid)

Οι ανατιμήσεις στα προϊόντα, τα καύσιμα και το ρεύμα βάζουν «φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά δεν είναι τα μόνα έξοδα που πρέπει να καλύψει μια οικογένεια.

Όσοι έχουν παιδιά, έχουν άλλον έναν πονοκέφαλο, να καλύψουν το κόστος των φροντιστηρίων, το οποίο φέτος έχει εκτιναχτεί και αυτό στα ύψη.

Αναζητούν δεύτερη δουλειά
«Αναγκάστηκα να πιάσω δύο δουλειές για να καλύψω τα έξοδα των παιδιών μου», λένε οι γονείς.

Σε αναζήτηση δεύτερης, ακόμη και τρίτης δουλειάς βρίσκονται αρκετοί γονείς, καθώς δεν είναι μόνο οι αυξήσεις στα ενοίκια και το ρεύμα ή οι ανατιμήσεις στα προϊόντα, αλλά και οι τιμές των φροντιστηρίων και των ιδιαίτερων μαθημάτων που πήραν την ανιούσα.

Ειδικά εάν ο μαθητής έχει μπροστά του πανελλαδικές εξετάσεις, το φροντιστήριο μοιάζει αναπόφευκτο έξοδο.

Η ενεργειακή κρίση δεν έφερε αλυσιδωτές αυξήσεις μόνο στο ρεύμα και στα ενοίκια αλλά και σε μια σειρά από υπηρεσίες όπως τα φροντιστήρια. Οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την προετοιμασία των παιδιών για τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και την απόκτηση ξενόγλωσσου πτυχίου.

Για να καλύψουν αυτό το έξοδο, αναγκάζονται συχνά να πάνε πίσω άλλες υποχρεώσεις.

Όμως και οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων υποστηρίζουν ότι αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αυξήσεις επειδή πλέον τα έξοδά τους λόγω των συνεχών ανατιμήσεων στο ρεύμα, δεν βγαίνουν.

Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων δεν αποκλείουν και νέες αυξήσεις, ενώ οι γονείς έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται ποιες λύσεις θα βρουν για να αντιμετωπίσουν το «τσουνάμι» της ακρίβειας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

mega/ pexels

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί