Εκλογές, τα ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ!!!

Η κυβέρνηση ψάχνει να βρει ημερομηνία, κατά την οποία θα έχει κοπάσει η οργή του κόσμου...

Στο Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγουν να μιλήσουν για τις κάλπες!

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συζητήσεις και ΄ήδη σενάρια έχυν κάνει την εμφάνισή τους, προκειμένου η κυβέρνηση να ακτινογραφήσει τις προθέσεις της κοινωνίας, η οποία βράζει» εναντίον της μετά τα Τέμπη.

ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Γίνεται λόγος για μετάθεση των εκλογών για λίγες εβδομάδες, με τις κάλπες να στήνονται λίγο μετά το Πάσχα. Οι υποστηρικτές της τονίζουν ότι χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί από μια τέτοια τραγωδία και να ηρεμήσει η κατάσταση.

Σε αυτό το σενάριο πιθανή είναι η διεξαγωγή των εκλογών την Κυριακή του Θωμά στις 23 Απριλίου, αφού στις 30 Απριλίου, που ακολουθεί, πέφτει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με τις δεύτερες κάλπες να πηγαίνουν στις 28 Μαΐου, πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις. ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ: η προεκλογική περίοδος πέφτει μέσα στο Πάσχα.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Κορυφαίοι υπουργοί φέρονται να εισηγούνται στον πρωθυπουργό να εξαντλήσει τον διαθέσιμο πολιτικό χρόνο, ώστε και η τραγωδία των Τεμπών να έχει φύγει από την επικαιρότητα, αλλά να μην αναστατωθούν οι πασχαλινές συνήθειες των Ελλήνων. Σε αυτή την περίπτωση, οι πρώτες κάλπες θα στηθούν τον Μάιο, με επικρατέστερες ημερομηνίες την 14η Μαΐου ή την 21η του ίδιου μήνα. Αν γίνει αυτό, η εισήγηση είναι οι δεύτερες κάλπες να στηθούν κατακαλόκαιρο, ώστε να μη συμπέσουν με τις πανελλαδικές, δηλαδή τέλη Ιουνίου ή ακόμα και αρχές Ιουλίου.

ΤΡΙΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Υπάρχουν εισηγήσεις ακόμα και για εκλογές τον Ιούλιο ακόμα και στις 13 Αυγούστου αν κριθεί σκόπιμο, όταν όλοι οι νέοι θα έχουν κανονίσει τις διακοπές τους και θα βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς, για να έχει μετριαστεί η οργή. Το να γίνουν πάντως οι εκλογές 9/4 μοιάζει όνειρο απατηλό! Συν τοις άλλοις στις 10 Απριλίου θα γίνουν τα μνημόσυνα των αδικοχαμένων επιβατών της αμαξοστοιχίας του τρόμου. Υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση που να πιστεύει πως οι πολίτες θα νιώθουν θετικά απέναντί της εκείνη την ημέρα;

photo intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί