Εκλογές 2023: Πότε θα δημοσιευτεί το exit poll το βράδυ της Κυριακής – Νωρίτερα από ποτέ η εκτίμηση των αποτελεσμάτων

Έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Στις 19:00 της Κυριακής, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα δημοσιευθεί ένα μεγάλο exit poll στα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCOMARCMETRON ANALYSISMRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.

Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse).

Στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24. Όπως μετέφεραν στελέχη του Action24 στο CNN Greece, σε συνεργασία με την εταιρία Rass (που δεν θα πάρει μέρος στο exit poll), θα αναλύσουν όλα τα τελευταία εκλογικά δεδομένα με τη συνεργασία της πολιτικής αναλύτριας Μαρίας Καρακλιούμη.

Τι είναι τα exit polls

Τα exit polls είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται έξω από τα εκλογικά κέντρα κατά την ημέρα των εκλογών. Έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Η ερώτηση άλλωστε δεν αφορά τι προτίθεται ο κάθε πολίτης να ψηφίσει όπως στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, αλλά τι έχει ήδη ψηφίσει στην κάλπη λίγα λεπτά πριν. Έχει παρατηρηθεί πως οι πολίτες απαντούν πιο πρόθυμα στα exit polls παρά στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων από την Singular Logic

Όσον αφορά την εκτίμηση αποτελέσματος, αναμένεται φέτος να γίνει από την Singular Logic νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ενδεχομένως και στις 20:30 λόγω των νέων συστημάτων.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί