Τα δύο άτομα εντοπίστηκαν προχθές στις περιοχές του Βασιλικού Ευβοίας και των ‘Ανω Λιοσίων και συνελήφθησαν με εντάλματα.
Τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος τους, είχαν εκδοθεί βάσει δικογραφίας που είχε συσταθεί για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και ληστεία από κοινού. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων και 17χρονος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η συμμορία που δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2022, στοχοποιούσε ηλικιωμένα και υπερήλικα άτομα, που σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της, κινούμενα με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή συγγενικών τους προσώπων σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματά τους, και συγκεκριμένα σε σημεία που είχαν έντονη εμπορική δραστηριότητα, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κ.ά.. Αφού εντόπιζαν τους «στόχους», τους ακολουθούσαν διακριτικά κατά την επιστροφή τους στα σπίτια τους. Μόλις οι ηλικιωμένοι πήγαιναν να μπουν στα σπίτια τους, τα μέλη της συμμορίας εμφανίζονταν μπροστά τους, και τους έλεγαν ότι είναι υπάλληλοι ή τεχνικοί εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και συντηρητές ανελκυστήρων. Με πρόσχημα την εξέταση υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβης στις τηλεφωνικές γραμμές, ή του ασανσέρ, τους έπειθαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στα σπίτια τους.
Στη συνέχεια, κάποιο από τα μέλη της συμμορίας οδηγούσε τους ηλικιωμένους, συνήθως στο χώρο της κουζίνας όπου τους απασχολούσε, ενώ παράλληλα συνεργοί τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ερευνούσαν τους λοιπούς χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή. Κατόπιν διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους, που εκτελούσε χρέη οδηγού και τσιλιαδόρου. Σε περίπτωση που οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονταν τις προθέσεις τους και αντιδρούσαν, τα μέλη της συμμορίας, δεν δίσταζαν να μεταχειριστούν βίαιους τρόπους προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να διαφύγουν της σύλληψης τους.
Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 6 περιπτώσεις κλοπών και 1 περίπτωση ληστείας σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από τις εξιχνιασμένες περιπτώσεις, ξεπερνά τις 43.750 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η φωτογραφία της Μις Φινλανδίας που της αφαίρεσε το στέμμα
- Αν Μπάξτερ: Η εγγονή του Φρανκ Λόιντ Ραϊτ που έγινε σταρ του σινεμά κι έπαιξε σε εμβληματικές ταινίες
- Προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό προς Γλυφάδα λόγω της ανάπλασης του Ελληνικού – Ακολουθούν νέες επεκτάσεις
- Μητσοτάκης: Τα μπλόκα στρέφονται κατά άλλων κοινωνικών ομάδων και υπονομεύουν τα αγροτικά αιτήματα
- Έπος: Ινδός μπορεί να μην είδε τον Μέσι…αλλά βρήκε χαλί για το σπίτι! vid
- Συρία: Αυτός ήταν ο άνδρας που σκότωσε Αμερικανούς στρατιώτες
- Συνελήφθη στην Αθήνα 35χρονος καταζητούμενος για ανθρωποκτονία γυναίκας στη Δανία
- Ισλαμιστές ετοίμαζαν επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά! Συναγερμός στην Ευρώπη
- Δυτική Ελλάδα: Κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων – Κλειστό για έβδομη μέρα τμήμα της Ολυμπίας Οδού
- Ο Λάρι η γάτα του Στάρμερ…βρήκε ανταγωνιστή! Ποιός είναι ο Maximus, vid









