• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εισβολή στον Έβρο, καρναβάλι στην Πάτρα – Ο νεοέλληνας «ζει και βασιλεύει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εισβολή στον Έβρο, καρναβάλι στην Πάτρα – Ο νεοέλληνας «ζει και βασιλεύει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτοιμοι να παρελάσουν σήμερα Κυριακή της Αποκριάς, στις 2 το μεσημέρι, οι 30.000 Πατρινοί Καρναβαλιστές, παρά την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων από το Δήμο Πατρέων με κυβερνητική απόφαση, στέλνοντας μήνυμα πως το Πατρινό Καρναβάλι δεν φοβάται τον κορωνοϊό.

Η παρέλαση των καρναβαλικών γκρουπ θα ακολουθήσει την παραδοσιακή διαδρομή, με έναρξη από την πλατεία Ομονοίας, κατόπιν Γούναρη, Κορίνθου μέχρι το ύψος της οδού Κιλκίς.Το μήνυμα που δέχονται οι Καρναβαλιστές στα κινητά τους τηλέφωνα τις τελευταίες ώρες είναι το εξής:

«AΓAΠHTOI KAPNABAΛIΣTEΣ. H KAPNABAΛIKH MAΣ BABOYPA EINAI ETOIMH! TO PANTEBOY EINAI ΣTHN ΠΛATEIA OMONOIAΣ THN KYPIAKH ΣTIΣ 14.00. ΦEPTE THN ΦAΣAPIA ΣAΣ, KAI ΠAME OΛOI MAZI NA KANOYME TO KAPNABAΛI TOY 2020!!! TYMΠANA, POKANEΣ, AYTOΣXEΔIA KPOYΣTA, ΣΦYPIXTPEΣ KAI OTI AΛΛO ΘEΛETE ΓIA NA ΔΩΣOYME ΣTHN ΠOΛH AYTO ΠOY THΣ AΞIZEI! EΠIΣHΣ, 1 EKΠPOΣΩΠOΣ AΠO KAΘE ΠΛHPΩMA NA EINAI ΣTIΣ 14.00 ΣTO ΔHMOTIKO ΘEATPO ME TH ΦETINH ΣTOΛH ΓIA THN ANAMNHΣTIKH ΦΩTOΓPAΦIΣH!»

Στον Έβρο υπάρχει εισβολή παράνομων μεταναστών, στηριζόμενων από την Τουρκία, με τζιχαντιστές και Τούρκους πράκτορες να «υποβόσκουν» ανάμεσά τους. Στη Λέσβο έγινε εμφύλιος ώστε να γυρίζουν ανεξέλεγκτοι οι αλλοδαποί στο νησί. Στην Πάτρα αντιδρούν στην εντολή της κυβέρνησης με το να παρελάσουν για το καρναβάλι παρά τον κίνδυνο του κορονοϊού!

Οι αντιδράσεις στην Λέσβο και στην Πάτρα, μας θυμίζουν ότι όλοι μας, καλό είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λιγότερο τοπικιστικά και τον εαυτό μας και περισσότερο για το κοινό καλό, πριν βρεθούμε προ ακόμη πιο δυσάρεστων εξελίξεων.

Το παρακάτω βίντεο θυμίζει Έβρο, μόνο που οι φωτιές στα σύνορά μας είναι αληθινές και όχι για τα καρναβάλια.

ΦΩΤΟ eurokinissi, Με πληροφορίες από Patrastimes.gr